blancville1

Basel 2012: Blancpain Villeret

Uskoro kreće Basel 2012, najveći i najpopularniji sajam urarstva i nakita na kojem će svi najpoznatiji i najekskluzivniji proizvođači predstaviti svoje nove modele satova. U javnost su već počele stizati fotografije i informacije modela koji će se službeno predstaviti, a jedan od zanimljivijih je i novi Blancpain Villeret, prvi Blancpain model sa flinqué lakiranim brojčanikom.

Novi Blancpain Villeret model zrači elegancijom i luksuzom, zahvaljujući vrlo profinjenom dizajnu i klasičnom kućištu od 18k bijelog zlata. Ovaj klasičan model u Villeret kolekciji po prvi puta dolazi sa flinqué lakiranim brojčanikom,  posebnom obradom kojom se nanosi nekoliko slojeva plavog laka na brojčanik kako bi se dobila “duboka” modra boja. Na kompletnom brojčaniku je napravljen sunburst guilloché uzorak, koji djeluje kao da izlazi iz retrograde “sekundarke” na 6h lokaciji. Nepravilna, ali i vrlo elegantna kazaljka za datum prikazuje dan u mjesecu u obliku skale – fenomenalno odrađeno!

Unutar sata kuca ultra tanak Calibre 7663Q mehanizam, debljine od samo 4,5mm, napravljen od 244 komponente te sa rezervom snage od 72 sata. Na pozadini se nalazi safirno staklo putem koje se može vidjeti detaljno obrađen Blancpain mehanizam. Sat dolazi na plavom aligator kožnom remenu.

Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours