JeanRichard-DIVERSCOPE-LPR-620×620

JeanRichard Diverscope LPR (sa linearnim indikatorom rezerve snage)

JeanRichard je na SIHH sajmu predstavio svoj novi ronilački sat sa vrlo zanimljivim načinom prikazivanja rezerve snage. U nastavku pročitajte detalje novog Diverscope LPR ronilačkog sata.

JeanRichard Diverscope LPR zapravo nije novi model, nego je temeljen na već predstavljenom titanskom Diverscope modelu iz 2011. godine. Za LPR model je korišten čelik, praktički istih dimenzija kao i titanski model (43mm promjer i 13,4mm debljina). Dizajn kućišta sa dvije suprotne krunice je također ostao identičan, iako pomalo nalikuje na Panerai Luminor satove. Najveća novost na ovom modelu je LPR (Linear Power Reserve), odnosno linearni indikator rezerve snage. Sigurno ste do sad pogledali sliku sata, ne bi li našli nekakvu malu kazaljku koja pokazuje trenutnu rezervu snage na satu. Stvar je u tome da je nema, odnosno nema ju u klasičnom smislu. JeanRichard je na vrlo zanimljiv način ukomponirao indikator rezerve snage u “12h” indikator. Na slici možete vidjeti kraj brojke “12” male iznake “E” (Empty) i “F” (Full). Prva slika pokazuje da sat ima otprilike 3/4 rezerve snage. Potpuno bijeli indikator znači da je sat u potpunosti navinuti. Sljedeća slika prikazuje to malo detaljnije.

LPR (Linear Power Reserve)

Brojčanik JeanRichard Diverscope LPR modela nije izgubio na funkcionalnosti, što je i bitno jer se radi o pravom ronilačkom satu koji može bez problema “zaroniti” na 1000m. Indikatori su dovoljno veliki a predimenzionirane kazaljke  sa SuperLuminova premazom omogućuju lagano čitanje vremena u uvjetima lošije vidljivosti. Funkcijama sata se pristupa preko krunice na 3h, dok se suprotna krunica na 9h zadužena za podešavanje unutarnje lunete. Obje krunice su na navoj, kako bi se izbjeglo nehotično pomicanje krunica pod vodom. JeanRichard je za ovaj model koristio svoj in-house  JR1010 automatic mehanizam sa 48 sati rezerve snage. Cijena još uvijek nije poznata.

Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours