Omega Seamaster James Bond 50th Anniversary L.E.

 Za James Bond fanove, 2012. godina će biti poprilično zanimljiva. Započelo je snimanje novog, 23. po redu filma o poznatom tajnom agentu (Skyfall), a ujedno se slavi i 50. godišnjica od kompletne James Bond serije filmova  koju je započeo Sean Connery u filmu Dr. No 1962. godine.  James Bond nosi Omegu Seamaster, pa je i za očekivati da je Omega predstavila novi limited model, temeljen na zadnjoj generaciji Seamaster serije koja će obilježiti godišnjicu.

Klik za veću sliku

Seamaster James Bond 50th Anniversary L.E., se u osim u par kozmetičkih detalja, ne razlikuje od trenutačnog Seamaster Professional modela. Na crnom poliranom brojčaniku se nalazi ponavljajući “007” logo, a broj 50 na luneti je označen crvenom bojom (50th Anniversary).  Pozadina sata je vrlo zanimljivo napravljena, a izvedena je uzoru unutrašnjosti cijevi pištolja i metka u centru. Ukoliko ste gledali bilo koji od James Bond filmova (a sigurno jeste), ovaj prizor možete vidjeti na samom početku filma. Vrlo sličan dizajn je Omega napravila prvom limited James Bond Seamasteru (ref. 2226.80)

Ostatak sata je više manje standardan. Još uvijek se radi o punokrvnom ronilačkom satu, vodootpornom do 300m sa HEV ventilom i keramičkom lunetom. Mehanizam je Omega Calibre 2500 Co-Axial sa 48h rezerve snage i silicijskom  nemirnicom. Ukoliko ste se zabrinuli da nećete moći nabaviti novi L.E. model, možete odahnuti. Omega namjerava napraviti 11.007 primjeraka (baš i nije limited?).

Klik za veću sliku

Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours