richard-mille-rm56-felipe-massa-sapphire

SIHH 2012: Novi Richard Mille RM56 Sapphire

Brojne novosti na SIHH sajmu je predstavio i Richard Mille. Od novih modela, najviše pozornosti je privukao novi RM56 model, čije je kućište napravljeno u potpunosti od safirnog stakla.

Richard Mille je poznat kao brand koji koristi revolucionarna rješenja u visokom urarstvu, poput sustava amortizera na RM011 modelu, rotora promjenjive geometrije ili ultra lakih materijala za izradu kućišta. Richard Mille satovi se moraju isticati po nečemu, a upravo ovaj novi model to i radi. Kompletno kućište sata, uključujući i krunicu i pušere, je napravljeno od jednog komada safirnog bloka, precizno izrezanog kako bi u njega stao split-seconds chronograph mehanizam sa Tourbillon komplikacijom. Prema Richard Mille-u, za grubu obradu kompletnog bloka je potrebno preko 1000 sati, a za finu obradu još 750.

Ljepota ovog kućišta je u tome što se zapravo ni ne vidi, pa je sav pogled usredotočen na fenomenalno obrađen i kompleksan Richard Mille mehanizam. Čitljivost brojčanika očito nije bila visoko pozicionirana na listi prioriteta, jer kompleksni mehanizam, koji je u potpunosti vidljiv kroz safirni brojčanik, dosta otežava čitanje na prvi pogled sa skala, nevezano da li se rado o tekućim sekundama (6h) ili minutama chronograph funkcije (9h).

Klik za veću sliku

Klik za veću sliku

Iako je safir iznimno tvrd materijal, nije otporan na udarce, stoga bi bilo vrlo kobno kada bi vam ova sat pao na tvrdu površinu. Kao i sve što nosi “Richard Mille” logo, i ovaj sat dolazi po paprenoj cijeni: $1.6 … ali miliona dolara.

Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours