omega_pre-basel-2012_aqua-terra-gmt_23113432201001_pr

SIHH: Omega Seamaster Aqua Terra GMT

Omega je upravo predstavila prvi sat sa GMT komplikacijom unutar svoje Aqua Tera serije satova nazvan Omega Seamaster Aqua Terra GMT (Ref. 231.13.43.22.01.001).

Omegin Co-Axial 8605/8615 mehanizam, kakav se nalazi u novom GMT modelu je jedan od prvih mehanizama koji je dobio GMT komplikaciju, koji uz prikazivanje sati i minuta može prikazivati i vrijeme druge vremenske zone. Sama GMT komplikacija je izvedena pomoću kazaljke sa crvenom vrhom na centralnoj osovini, koja prikazuje vrijeme druge vremenske zone na unutrašnjoj skali (od 0-24h).  Ovaj način prikazivanja GMT-a je pomalo nestandardan, jer je većinom izveden na skali uz sam rub brojčanika. Ali ni ovo rješenje nije loše, jer se ipak povećava čitljivost na brojčaniku i ne “miješaju” se minutna i GMT skala.

43mm kućište je moguće naručiti u tri vrste metala: čelika, 18k zlata i “Two Tone” kombinacije (zlato + čelik). Iako sat sa svojih 43mm prelazi standardnu veličinu za dressy satove, ipak se može ukomponirati u dobro poslovno odijelo (na kožnom remenu) ili u malo ležerniju kombinaciju (na metalnom remenu). Brojčanik  je već poznat iz Aqua Terra serije satova, sa svojim vertikalnim reljefnim linijama i indikatorima izvedenim u obliku trokuta. Sve kazaljke, kao i indikatori su premazani SuperLuminovom, iluminacijskom “bojom” , tako da čitanje u pri slabijem svijetlu ili u mraku ne bi trebalo predstavljati problem.

Već spomenuti mehanizam, Omega Co-Axial caliber 8605/8615, je opremljen već poznatom Omega Co-Axial tehnologijom koja omogućava precizniji rad mehanizma, smanjeno trenje dijelova (poput nemirnice) i veću pouzdanost. Kao i svi noviji Omega satovi, i novi Aqua Terra GMT dolazi opremljen sa silicijskom nemirnicom uz koju ide i četverogodišnje jamstvo na kompletni sat.

Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours