Screenshot

SIHH 2012 – Piaget Altiplano Skeleton

Klik za veću sliku
Nakon Skeleton Audemars Piguet Royal Oak-a, predstavljamo vam novi Piaget Altiplano Skeleton, najtanji automatik skeleton sat na svijetu sa potpuno novim mehanizmom 1200S.

Sljedećeg siječnja na SIHH (Salon International de la Haute Horlogerie) sajmu, će biti predstavljen novi Piaget Altiplano Skeleton čiji je razvoj trajao pune tri godine. Većinu tog vremena je utrošeno na razvoj novog calibre 1200S mehanizma, nevjerojatne debljine od samo 2.4mm. Pošto sat nema klasičan brojčanik, cijeli mehanizam je vidljiv kroz safirno staklo, kao i detalji obrade i skeletonizacije koji su urađeni u pogonima Piaget manufakture. Za pojedine dijelove mehanizma je korišteno bijelo zlato i čelik, u kombinaciji brušenih, poliranih i crnih površina. Kako bi se smanjila debljina mehanizma, pojedini dijelovi su stanjeni do maksimuma. Primjera radi, most satnog zupčanika je stanjen do debljine od svega 0.11mm. Pozadina sata također prikazuje ljepotu i detalje obrade mehanizma, a posebno je atraktivan i PVD mikro rotor od platine.

Kućište sata je napravljeno od bijelog zlata promjera od 38mm, a kao i “debljina” mehanizma, debljina sata je također fascinantna – svega 5.34mm. Sa svojim izuzetno elegantnim i luksuznim linijama ovo je gotovo savršen dress sat. I što je najbolje, nije potrebno okretati sat kako bi vidjeli kretanje rotora ili nemirnice. Dovoljno je pogledati “kroz mehanizam”. Cijena će se kretati oko$60.000.
Klik za veću sliku
Klik za veću sliku

There are no comments

Add yours