Audemars-Piguet-Royal-Oak-Thin-Skeleton

SIHH 2012 – Audemars Piguet RO Openworked Extra-Thin 40th Anniversary

Sljedeće godine Audemars Piguet slavi 40 godina od predstavljanja Royal Oak-a, modela koji je započeo eru luksuzno sportskih satova još od početka 70′. godina. Kako bi obilježio 40. godišnjicu, Audemars Piguet je predstavio Royal Oak Openworked Extra-Thin u limitiranoj seriji od 40 komada.

Kao i originalni Royal Oak, kojeg je dizajnirao pokojni Gerald Genta, novi model dijeli gotovo identičan oblik kućišta promjera 39mm. Međutim, za razliku od čelika, korištena je platina za kućište, kao i safirno staklo na prednjoj i zadnjoj strani sa antireflektivnim premazom. Za ovaj sat je i dizajniran potpuno novi mehanizam, caliber 5122, debljine samo 3,05mm (identična debljina caliber 2121, mehanizma koji se nalazio u originalnom Royal Oak modelu).

Najveća razlika, u odnosu na original, je u potpunosti skeletoniziran mehanizam, koji je vidljiv kroz prednje lice sata pošto ne postoji klasičan brojčanik. Vrlo sličan model je predstavljen prošle godine, Audemars Piguet Royal Oak Skeleton. Sva obrada mehanizma, koja uključuje poliranje, brušenje, graviranje mostova, zupčanika i ostalih vidljivih dijelova brojčanika se radi ručno. Na pozadini sata je vidljiv rotor, napravljen iz jednog komada 22 karatnog zlata sa ugraviranim natpisom “AP Royal Oak 1972-2012”.


There are no comments

Add yours