Corum Admiral’s Cup 45 Minute Repeater Tourbillon [VIDEO]

Klik za veću sliku

Originalno predstavljen 2009. godine, Corum  je u ponudu modela Admiral’s Cup 45 Minute Repeater Tourbillon uvrstio i novi model sa titanskim kućištem.

 Klik za veću sliku

Za razliku od klasičnih Minute Repeater (komplikacija koja zvučnim otkucajima označava sate i minute) satova sa polugom na boku kućišta, novi Admiral’s Cup 45 Minute Repeater Tourbillon ima poprilično inovativan mehanizam koji mu omogućuje da se Minute Repeater funkcija uključi putem rotirajuće lunete. Prepoznatljiv dizajn kućišta je zadržao svoje dimenzije, jedino je uštedio na težini pošto je korišten titan. Luneta, poklopac sata i prihvati remena su polirani, dok su bokovi kućišta, kao i štitnik za krunicu zadržali brušeni finiš.

Također, jedna od novosti je potpuno novi safirni brojčanik, koji prikazuje unutrašnjost fenomenalnog tourbillon mehanizma. Metalni i povišeni satni indikatori su umetnuti na safirni brojčanik, a nazivi CORUM i Tourbillon su laserski ugravirani na safirnu površinu. Zanimljivo je da su samo kazaljke premazane iluminacijom koja svijetli u mraku, makar je i to nepotrebno pošto sat ima Minute Repeater.

Mehanizam koji kuca u satu je ručno navijani caliber CO 010 sa impresivnom rezervom snage od 100 sati koji kuca na 21.600 bph. Pokretni dijelovi tourbillon kaveza su napravljeni od silicija (otporni na trenje i magnetizam), a izgledu mehanizma je posvećena posebna pozornost. Glavni mostovi su ukrašeni Côtes de Genève prugama, a nosači tourbillon kaveza, kao i zupčanici su premazani cinkom i polirani do savršenstva.

Sat dolazi na iznimno kvalitetnom crnom aligator kožnom remenu, promjera 22mm, sa titanskom kopčom. Cijena još nije poznata, ali je planirana serija od samo 15 komada.

Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours