Screenshot2011-10-29at93208AM

IWC Portuguese Yacht Club Chronograph Volvo Ocean Race Edition

IWC Schaffhausen, službeni mjeritelj vremena za Volvo Ocean Race 2011-2012 utrke (još poznatije kao “Mt. Everest za jedrenje”), i glavni sponzor Abu Dhabi Ocean Racing tima, je predstavio “zašminkanu” verziju svojeg postojećeg modela Portuguese Yacht Club Chronograph.

Za one koji nisu upoznati, Volvo Ocean Race je jedna od najzahtjevnijih i najdužih utrka jedrilica podijeljena na devet etapa, ukupne dužine od 39,270 nautičkih milja (72,728 km) preko šest kontinenata i četiri oceana. Trenutačni model Portuguese Yacht Club Chronograph je već dokazao svoju izdržljivost i preciznost na ledenom vjetru, 20 metarnim valovima i orkanskoj buri, stoga zašto mijenjati nešto što je dobro i provjereno? Upravo tom logikom su se bavili dizajneri u IWC-u kada su razmišljali o “novom” modelu.

Na prvi pogled, novi Portuguese Yacht Club Chronograph Edition Volvo Ocean Race 2011-2012, djeluje gotovo identično kao i trenutačni model. I je identičan, osim par malih detalja. Po prvi puta u Portuguese seriji je umjesto 45mm čeličnog kućišta upotrjebljen titan koji ima znatno veću otpornost na koroziju, a istovremeno je daleko lakši od samog čelika. Dizajn pušera za chrono funkcije je ostao identičan, kao i krunica. Brojčanik je također dobio izmjene, pa je umjesto bijelog i crnog, sad upotrjebljen karbonski crni, koji se definitivno uklapa u racing pedigre. Na samom brojčaniku su dva sub-diala od kojih jedan mjeri minute i sate chrono funkcije (12h), dok je drugi zadužen za prikaz sekundi sata (6h).

Mehanizam sata je također ostao identičan kao i u trenutačnom modelu, IWC caliber 89361 sa Flyback Chrono funkcijom i mogućnošću mjerenja vremenskih intervala do 12 sati. To je posebno važno prilikom jedrenja, kada je potrebno mjeriti nešto duže etape. Flyback funkcija omogućuje instantno nastavljanje chronographa nakon što je pritisnuta tipka reset. Za izdržljivost je odabran gumeni remen sa titanskom kopčom, koji odlično balansira 14mm visok sat na ruci. Sat je vodootporan do 60 metara, što bi trebalo biti dovoljno ukoliko mislite ostati na palubi.

Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours