AMVOX_LMP1_CU_FN-1

Jaeger-LeCoultre AMVOX 5 World Chronograph LMP1

 Obilježavanjem sedme godine zajedničkog partnerstva između Jaeger Le-Coultre i legendarnog proizvođača automobila Aston Martin, Jaeger je predstavio AMVOX5 World Chronograph LMP1 ručni sat.

Aston Martin LMP1

Novi Jaeger Le-Coultre AMVOX5 je rezultat zajedničkog rada vrhunske urarske manufakture te inženjera i dizajnera Aston Martin LMP1 bolida. Na satu prevladavaju plava i narančasta, službene boje Gulf Oil-a, jednog od glavnog sponzora Aston Marting Racing-a. Brojčanik samog sata je blago rečeno kompliciran. Najveću površinu zauzima “mreža”, dizajnerski element preuzet sa usisnika zraka novog bolida. Dva velika sub-diala (izrađena od karbona), koji izgledaju kao da su “ukradeni” sa instrument table automobila, služe za mjerenje sati i minuta chronographa (odlično za mjerenje vremena od starta utrke). Na samom dnu brojčanika se našao i mali indikator datuma, kao i “sekundarka” koja očito samo služi za provjeru da li sat radi.

Na vanjskom dijelu brojčanika se nalazi world time funkcija, koja prikazuje vrijeme u glavnim gradovima svijeta. Zanimljivo je da je za ime London, koji je simbol za nulti meridijan, upotrjebljen logo Aston Martina. Mehanizam u novom AMVOX5 je Jaeger Le-Coultre Chronograph Caliber 752 koji radi na 28.000 bph, ima rezervu snage od 65 sati te je konstruiran od 279 dijelova. Za kućište je upotrijebljena posebna vrsta keramike, podvrgnuta visokom pritisku i temperaturi od 2000 stupnjeva Celzijusa, a rezultat je iznimno čvrsto i tvrdo kućište, otporno na gotovo sve vanjske utjecaje.

Kako bi se garantirala iznimna preciznost i izdržljivost, prilikom razvoja ovog modela, svi test vozači su nosili i koristili ovaj sat u pravim uvjetima bilo na stazi ili u bolidu. Ukupno je napravljeno samo 250 komada, pa ukoliko ste zainteresirani za ovaj model, požurite se. Dobar dio te serije je već rezerviran za vozače i timove.

Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours