Urwerk UR-110 ZrN Torpedo [VIDEO]

Sredinom prošlog tjedna, točnije 12.10.2011., Urwerk je predstavio poprilično specijalnu izvedbu svog UR-110 modela sa  Zirconium Nitride premazom (ZrN) i to u limitiranoj seriji od samo 12 komada.

 Jedna od glavnih novosti ovog modela je Zirconium Nitride (ZrN) premaz, zbog kojeg je i sam sat dobio nadimak Champagne Supernova. Prema Urwerku, ZrN je keramički premaz debljine od samo nekoliko mikrona ali je zato izuzetno tvrd, točnije oko 2000 po Vickers skali (klasičan 316L čelik je između 200 – 240).

Sam premaz daje odličnu zaštitu protiv ogrebotina, korozije, udaraca te je izuzetno trajan. Kompletno kućište ( 47 mm x 51 mm x 16 mm) sata je napravljeno od titana, osim gornje “lunete” koja je od čelika sa kombinacijom ZrN premaza. Mehanizam je identičan kao i kod klasičnog UR-110 modela, a vrijeme se prikazuje putem tri satelita u kombinaciji sa retrograde skalom (gornja slika prikazuje 8h i 9 min.)

Kao i URWERK UR-1001 Zeit Device, na brojčaniku se našao i Dan/Noć indikator, kao i Oil Change indikator koji pokazuje kada je potreban servis na satu. Kako bi se svih 12 limitiranih komada nekako razlikovali, svaki primjerak ima obojanu jednu satnu znamenku crvenom bojom. Ova limitirana serija je dobavljiva isključivo na sljedećim lokacijama:  Westime (Los Angeles), Chronopassion (Paris), The Hour Glass (Singapore) i Marcus (London).


There are no comments

Add yours