Panerai-Luminor-Marina-1950-47mm

Panerai Luminor Marina 1950 3 Days PAM 422

 

U Milanu, 10. listopada je Panerai predstavio najnoviji dodatak historical kolekciji – Panerai Luminor Marina 1950 3 Days PAM 422.

Nakon izbacivanja raznih modela sa kompozitnim, keramičkim, pa čak i brončanim kućištima, Panerai se za novi model ipak odlučio vratiti korijenima i predstaviti klasičan model inspiriran vintage Panerai modelima, koje karakterizira 1950′ kućište, klasičan “Luminor Marina” brojčanik i pleksiglas staklo debiljine 3 mm. Ono što će ljubitelji klasičnih Panerai satova posebno cijeniti su vintage detalji, poput patinaste iluminacije, sandwich brojčanika, velikih satnih indikatora i klasičnih kazaljki. Kućište je od čelika, promjera već standardnih 47mm, koje je u potpunosti brušeno, izuzetak polirane lunete.

Novi PAM422 možda izvana djeluje klasično, ali iznutra je poprilično moderan, zahvaljujući in-house P.3001 mehanizmu sa ručnim navijanjem, rezervom snage od tri dana i poprilično velikom nemirnicom. Ljubitelji detaljnih i fino ukrašenih mehanizama bi mogli biti razočarani. Sa svojim masovnim mostovima i minimalnom dekoracijom, Panerai P.3001 ne otkriva mnogo, ali jedan detalj je poprilično uočljiv: indikator rezerve snage na pozadini mehanizma sa skalom od 0-3.

Uz sam sat dolaze dva potpuno identična, grubo obrađena kožna remena, kao i alat pomoću kojeg ih možete sami zamijeniti. PAM422 je limitiran na 2000 komada.


There are no comments

Add yours