MB&F Legacy Machine 1 [VIDEO]

Klik za veću sliku

Nakon četiri iznimno revolucionarna vremenska instrumenta, Max Busser and Friends (MB&F) je predstavio novu liniju svojih proizvoda nazvanu Legacy Machine.

Klik za veću sliku

Legacy Machine One, ili LM1, je prvi sat iz MB&F-a koji doslovno liči na ručni sat (sjećate li se HM3 Rebela?). Sam koncept Legacy Machine satova je zamišljen kao reprezentacija starih satova iz 18. i 19. stoljeća, ali na moderan način. Pogled na brojčanik otkriva i zapravo srce svakog sata – nemirnicu, koja se nalazi u točnom centru između dva mala brojčanika. Kao i kod vintage satova, nemirnica je ogromna (14mm u promjeru) a oscilira relativno sporo – 2.5 Hz ili 18.000 otkucaja po satu. Zahvaljujući savršeno dizajniranom mostu, nemirnica daje dojam kao da lebdi iznad dva brojčanika. Ovo je stvarno sat u kojem se može uživati.

Klik za veću sliku

Mehanizam, koji je potpuno novi, je razvio Jean-François Mojon, genije od inženjera koji je dizajnirao mehanizam trenutačno najkompliciranijeg IWC-a  Portuguese Siderale Scafusia. Mehanizam ima 279 komponenata i rezervu snage od 45 sati. Pogledajte samo sat sa boka i oblik safirnog stakla. (NLO?)

Klik za veću sliku

Kao što vidite, sat ima čak dva brojčanika, koji izgledom podsjećaju na vintage džepne satove. Dva brojčanika služe za praćenje dvije vremenske zone, ali na potpuno revolucionaran način. Većina satova koji prate dvije vremenske zone ima neovisnu satnu kazaljku, jako mali broj satova ima neovisnu minutnu kazaljku (za vremenske zone koje su +/- 30 minuta). LM1 ima potpuno neovisne kazaljke, što znači da možete postaviti bilo koje vrijeme na jednom brojčaniku i bilo koje vrijeme na drugom (zgodno ako želite posjetiti Nepal GMT + 4 3/4 h.). U stilu MB&F-a je dizajniran i prvi vertikalni indikator snage, na “6h” lokaciji na brojčaniku (na keramičkim ležajevima, naravno).

Pozadinu sata krasi ručno ugravirani mostovi od strane Kari Voutilainen-a, jednog od najboljih svjetskih urara, te čije je ime i ugravirano na samu pozadinu mehanizma. Naravno, ovakav high-tech luksuz dolazi i po pravoj cijeni od $92.000 (porez nije uključen).


There are no comments

Add yours