rlhandkunst1

A. Lange & Sohne Tourbillon “Pour le Mérite” Handwerkskunst

Klik za veću sliku

Predstavljamo vam Richard Lange Tourbillon “Pour le Mérite” Handwerkskunst, limitiranu seriju od samo 15 komada elitnog proizvođača satova A. Lange & Sohne.

 Poznavaoci luksuzne klase satova će sigurno odmah primijetiti kako se radi o poznatom “Pour le Mérite” modelu, predstavljenom u Prosincu 2010. godine. Međutim, ipak se ne radi o identičnom satu.

Kućište novog Handwerkskunst-a nije od čistog zlata, nego od posebno razvijene legure “honey-color gold” od strane Lange-a čime se tvrdoća metala povećala na 300HV, gotovo dvostruko više u odnosu na klasična kućišta od žutog zlata. Od identičnog materijala je napravljen brojčanik, te je uz pomoć posebne “Tremblage” tehnike je dobivena gruba tekstura, vrlo slična trodimenzionalnom satin finišu.

Klik za veću sliku

 Mostovi Tourbillona su ručno gravirani, ali potpuno inverzno. Vrlo slično kao kod Bas-reljefa, ugravirani uzorak izgleda kao da je uzdignut iz metala. Za glavnu osovinu Tourbillona nije korišten umjetni rubin, nego pravi dijamant (totalno u stilu Lange-a). Regulator brojčanik je podijeljen na tri glavna dijela, a posebno je zanimljiv desni brojčanik koji pokazuje sate. Kada satna kazaljka prođe “12h”, dio brojčanika (od 8 do 10) nestane kako ne bi zaklanjao pogled na predivno ukrašen Tourbillon.

Klik za veću sliku

Klik za veću sliku

Promjer sata iznosi gotovo savršenih 42mm, te 12mm debljine, što je prihvatljivo ako se uzme u obzir da je kompleksan Lange L072.1 mehanizam napravljen od čak 350 dijelova (nije uračunat “fusee-and-chain” prijenos koji sam broji 636 komponente). Pozadinu sata krasi pogled na predivno ukrašen ručni mehanizam.

Cijena? Ne pitajte…

Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours