only-watch-2011-audemars-piguet-gstaad-classic-1-1

Audemars Piguet Jules Audemars Gstaad Classic Chronograph

2011. godine će Audemars Piguet po četvrti puta sudjelovati na Only Watch aukcijama čiji je cilj prikupljanje sredstava za istraživanja i metode liječenja mišićne distrofije. Glavni izvršni direktor Audemars Piguet, Philippe Merk, je predstavio unikatni klasičan sat od 18k žutog zlata nazvan Jules Audemars Gstaad Classic Chronograph.

Predstavljeni model od Audemars Piguet je dizajniran u stilu satova iz 1920′ godina sa pomalo “šik i sportivo” elementima. Vintage look je postignut dizajnom brojčanika na kojem se naviše ističu dva sub-diala na “3 i 9h”, koji su više pomaknuti prema rubu brojčanika. Satni indikatori su od 18k zlata, kao i sve kazaljke, dok je centralna kazaljka za chronograph crvene boje. Sam rub brojčanika je rezerviran za tachometric skalu, također dizajniranu da se uklapa u stil satova iz početka prošlog stoljeća.

Klik za veću sliku

Kućište sata je napravljeno od 18k žutog zlata, te iako je prednja strana sata polirana, bokovi kućišta, kao i prostor između prihvata za remen, su brušeni. U satu kuca in-house chronograph mehanizam od AP-a sa 60 satnom rezervom snage. Pozadinu karakterizira pogled na mehanizam i 18k zlatni AP rotor sa ugraviranim amblemom i natpisom Audemars Piguet Only Watch. Ovaj model je prezentiran na finom kožnom remenu boje čokolade.

Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours