80172-000R-9724-NYC_Profil2

Novi modeli iz Vacheron Constantin-a

Povodom otvaranja prvog butika u New Yorku, Vacheron Constantin je predstavio ne jedan, nego čak tri nova modela.

28. butik u svijetu pod nazivom Vacheron Constantin je otvoren na Madison Ave. u New Yorku, te je Vacheron predstavio tri nova modela koja budu nosili naziv “Boutique New York” na pozadini sata.

Puni naziv prvog modela glasi Historiques American 1921 Boutique New York koji je dizajniran na uzoru avangardnih “cushion” satova koji su originalno predstavljeni na US tržištu 1920. godine. Sat je opremljen “in-house” mehanizmom Calibre 4400 kojeg potpisuje VC, a sat ima karakterističan izgled zahvaljujući zaokrenutom brojčaniku. Sat je limitiran na 64 komada.

Historiques American 1921 Boutique New York

Historiques American 1921 Boutique New York

Sljedeći model je zapravo zašminkana verzija popularne Overseas serije, nazvan Overseas Chronograph Perpetual Calendar Boutique New York. Kao što se iz naziva može zaključiti, karakterizira ga integrirani chronograph i perpetual (godišnji) kalendar upakiran u odlično dizajnirano čelično kućište sa modrom bojom brojčanika. Na “6h sub-dialu” se našao i indikator za mjesečeve mijene. Sat je limitiran na samo 20 komada.

Overseas Chronograph Perpetual Calendar Boutique New York

Overseas Chronograph Perpetual Calendar Boutique New York

Zadnji predstavljen model je  Grand Complication iz serije Patrimony punog naziva Patrimony Traditionnelle caliber 2755 Boutique New York. Radi se o unikatnom modelu sa Tourbillon komplikacijom vidljivom na “6h” lokaciji. Mehanizam od čak 602 dijela ima integriran perpetual (godišnji) kalendar i minute repeater funkciju. Na boku kućišta, poluga za aktiviranje minute repeatera je ručno ugravirana a na pozadini sata je safirni kristal koji omogućuje pogled na predivan Calibre 2755 mehanizam.

Patrimony Traditionnelle caliber 2755 Boutique New York

Patrimony Traditionnelle caliber 2755 Boutique New York


There are no comments

Add yours