Inge

IWC Ingenieur Double Chronograph Titanium

Tool segment IWC satova dobiva novog pripadnika pomalo dužeg imena – Ingenieur Double Chronograph Titanium.

U trenutku dok ovo čitate, novi IWC Ingenieur Double Chronograph Titanium još nije predstavljen na službenoj web stranici. Ingenieur serija satova od IWC-a je uvijek bila popularna zahvaljujući tehnološkim rješenjima poput anti-shock sustava predstavljenog na Yacht Club mehanizmima, kao i anti-magnetskim svojstvima  koji su ostvareni upotrebom Faradey kaveza.

Novi IWC Ingenieur prati istu filozofiju prijašnjih modela sa nešto modernijim dizajnom. Glavna novost je upotreba titana kako bi se težina sata svela na minimum (130 g), dok su dimenzije sata 45mm u promjeru i 16mm debljine. Mehanizam je caliber 79230, a zapravo se radi o modificiranom Valjoux  mehanizmu sa split-second kronograph modulom i dodatnim pušerom koji se koristi u popularnom IWC Top Gun Double Chrono modelu.

Klik za veću sliku

Dizajn sata je vrlo moderan, so dovoljno tool “šmeka” kakve zapravo ne možete vidjeti često na IWC satovima. Cijelo kućište je brušeno, a u oko upadaju PVD elementi poput krunice, pušera za chrono, kao i pet tradiocionalnih vijaka na luneti koji su zaštitni znak Ingenieur serije. Dizajn brojčanika možda ima nekako “standardni” izgled (sub-dialovi na 12, 9 i 6h) ali je odabir boja fantastičan. Kazaljke su titanske i brušene, kao i indikatori na brojčaniku, a plava boja korištena za brojke i vrhove kazaljki je dodatan plus. Nažalost, jedna od glavnih karakteristika Ingenieur satova, Faraday kavez, nije uključen u serijsku opremu (a bome ni u dodatnu). Cijena još uvijek nije poznata.

Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours