GRAHAMChronofighterOversizeDiverTurboTech-1

GRAHAM Chronofighter Oversize Diver

Graham, engleski proizvođač satova, je upravo predstavio obnovljenu seriju ronilačkih instrumenata pod nazivom Chronofighter Oversize Diver.
Iskreno, na prvi pogled ne djeluje kao da se radi o ozbiljnom ronilačkom satu. Čak mu i ime, Chronofighter, sugerira kao da se radi o pilotskom satu. Chronofighter serija satova je upravo najpopularnija i najprodavanija serija satova ovog uglednog proizvođača, naravno radi prepoznatljivog i patentiranog sustava pušera za pokretanje, zaustavljanje i resetiranje chrono funkcija koji se nalazi na lijevom boku kućišta. Donji pušer, izveden u obliku poluge, služi za pokretanje i zaustavljanje chronographa, dok je gornji pušer rezerviran za resetiranje. Čak je i ispod pušera ugravirano “RESET” ukoliko to zaboravite.

Obnovljeni ronilački modeli su dobili nove palete boja koje uključuju i dvije verzije kućišta, Deep Black i Turbo Tech. Kućište promjera od 47mm možda je veliko, ali ne u tolikoj mjeri koliko naziv “Oversize” sugerira. Brojčanik je zanimljivo dizajniran, u prepoznatljivom Graham stilu, ali vrlo vjerojatno prekompliciran za jedan ronilački sat. Iako moram priznati da mi je sub-dial na “3h” posebno zanimljiv jer pomalo podsjeća na lopatice turbine zračnog motora.

Sa vodootpornošću od 333m (1000 stopa) i HEV ventilom ovaj sat spada u kategoriju ozbiljnijih i upotrebljivih ronilačkih satova. Čitljivost u mračnim uvjetima, kao i pod vodom, nebi trebalo predstavljati problem, zahvaljujući popriličnoj količini iluminacijske boje na indikatorima brojčanika. Unutar sata kuca ETA kalibar koji Graham naziva Calibre G1734, a ovaj model možete naručiti isključivo na gumenom remenu po cijenu od 9300 CHF ( Turbo Tech ) i 10.500 CHF (Deep Black).

Klik na veću sliku (Graham Deep Black)
Klik na veću sliku

There are no comments

Add yours