als_hk_1_lg

Otvoren novi A. Lange & Söhne butik u Hong Kongu

Nakon Dresdena, Shanghai-a, Tokiya i Seula, A. Lange & Sohne, jedan od najekskluzivnijih njemačkih manufaktura  satova, je otvorio svoj peti butik u Hong Kongu.

A. Lange & Söhne je manufaktura osnovana 1845. godine od strane urara Ferdinand A. Lange, koji je u to vrijeme proizvodio jedne od najkvalitetnijih džepnih satova. Za vrijeme Drugog svjetskog rata, Lange manufaktura zatvorena. 40 godina kasnije, Walter Lange, praunuk Ferdinanda Lange-a, je odlučio ponovo pokrenuti Lange brand, a danas A. Lange & Söhne spada u sam vrh izrade kvalitetnih i luksuznih ručnih i džepnih satova. Godišnje se proizvede samo 5000 satova, a nakon ponovnog osnivanja branda, manufaktura je proizvela čak 40 svojih mehanizama za koje su dobili brojne i prestižne nagrade.

Kao i butik u Dresdenu, A. Lange & Söhne Hong Kong butik je dizajniran kako bi reflektirao osobnost branda. Dovoljno je da pogledate slike unutrašnjosti butika i odmah vam je jasno koliko zapravo koštaju satovi. Gotovo cijela kolekcija satova je prezentirana u staklenim kabinetima koju potencijalni kupci mogu isprobati…uz čašu šampanjca, naravno. Ako se nađete u Hong Kongu, onda posjetite ulicu 1881 Heritage, Canton Road, Tsim Sha Tsui, Kowloon.

Klik za veću sliku

Klik za veću sliku

Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours