graham-silverstone-tourbillograph-full-black-1

Graham Silverstone Tourbillograph Full Black

Kada je Graham nazvao ovaj sat “Full Black” očito se nisu šalili u vezi toga. Cijeli sat ima “stealthy” izgled, zahvaljujući PVD kućištu od 48mm, crnom brojčaniku i crnom kožnom remenu. Ali ono što je zbilja zanimljivo je mehanizam, točnije kombinacija chronographa i tourbilliona.

Brojčanik je, naravno crn, sa indikatorima napravljenim od poliranog rodija. To je jedan od onih materijala koji se “malo vide a malo ne” ovisno pod kojim kutem gledate brojčanik. Unutrašnjost mehanizma je također dobila PVD obradu a kako bi mehanizam bio vidljiv, na pozadini sata se nalazi safirno staklo promjera 42mm. Tourbillon komplikacija, koja je vidljiva na brojčaniku (10h), je također dobila Black tretman. Graham komplikaciju naziva “shockproof tourbillon” koja je integrirana u column-wheel chronograph mehanizam. Sam Tourbillon kavez se sastoji od 48 komponenata ukupne težine 0,485 grama. Način konstrukcije (pod nazivom “cintré”) integrira Tourbillon u chronograph mehanizam ali na način da je moguće upotrijebiti nemirnicu velikog promjera. Za razvoj mehanizma je bilo potrebno četiri godine i dva patenta a rezultat je Tourbillon koji je otporan na vibracije kao i na magnetska polja.

Naziv mehanizma je Calibre G1780 sa 48 sati rezerve snage a izgleda stvarno fenomenalno (slika na dnu). Safirno staklo na pozadini sata daje pogled da predivno ručno obrađeni finiš. Graham Silverstone Tourbillograph dolazi na crnom aligator remenu sa keramičkom kopčom, ali ukoliko tražite nešto više “blingy” imate u ponudi identičan model sa kućištem od 18k žutog zlata i karbonskim brojčanikom.

Klik za veću sliku

Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours