LINK-natural_morte_final

2011 TAG Heuer LINK

Ponovno novosti iz TAG Heuera. Međutim ne radi se o predstavljanju jednog novog modela, nego o kompletnoj novoj seriji satova iz kolekcije LINK. Uz Carrera modele, LINK modeli su najpopularniji i najprodavaniji modeli TAG Heuer branda i predstavljaju spoj između sportskih i luksuznih satova.

LINK serija satova je utemeljena 1999. godine, a jedan od prepoznatljivih elemenata tih satova je “Double-S” metalni remen, napravljen od linkova u obliku slova S.

Double-S linkovi

2011. LINK serija satova je nešto malo promijenjena od modela predstavljenih 2007. godine. Novi modeli su dobili noviji tip kućišta, sa kraćim prihvatima za remen, kraćom krunicom te redizajniranim pušerima za chrono funkcije. Brojčanici su dizajnirani u stilu Aquaracer modela, sa reljefnim vertikalnim linijama koji posebno dobro izgledaju na direktnom suncu. Naravno, LINK satovi ne bi bili potpuni bez LINK metalnog remena, koji su potpuno brušeni, tanji i djeluju “oštriji”.

TAG Heuer Link Calibre S Chronograph

 

Klik za veću sliku

Novi Calibre S chronograph djeluje fenomenalno. Koristi hibridni elektro-mehanički Calibre S mehanizam a brojčanik dolazi u dvije verzije – crnoj i bijeloj. Brojčanik ima već spomenute reljefne vertikalne linije sa dva velika subdiala za chrono funkciju. Odličan detalj je desni sub-dial, koji je pomalo uzdignut pa daje 3D efekt. Promjer kućišta je 43mm.

Klik za veću sliku

TAG Heuer Link Automatic

 

Klik za veću sliku

Automatic dolazi u nešto manjem kućištu, promjera 40mm i sa Calibre 6 automatic mehanizmom, još poznatijim kao ETA 2895-2. Identičan mehanizam je korišten u TAG Heuer modelu Grand Carrera Calibre 6 RS, međutim umjesto rotirajućeg diska, za prikaz sekundi je korištena klasična mala kazaljka. Kao i na chrono modelu, dizajn brojčanika je gotovo identičan. Ispod možete vidjeti prikaz Automatic modela koji će se nuditi, sa različitim vrstama luneta i brojčanika.

Klik za veću sliku

TAG Heuer Link Quartz

 

Klik za veću sliku

Quartz serija LINK satova dolazi u identičnom 40mm kućištu kao i kod Automatic modela, sa quartz mehanizmom ETA F06.111, te predstavlja najjeftiniju varijantu LINK modela. Ovaj model također dolazi samo u dvije verzije, sa crnim ili bijelim brojčanikom.

Klik za veću sliku

TAG Heuer Link Day Date

 

Klik za veću sliku

Day-Date model, kao što se iz naziva može zaključiti, prikazuje dan i datum na brojčaniku, točnije na “6h” poziciji sa vrlo atraktivnim dizajnom prozora. Pokreče ga Calibre 5 mehanizam u kućištu promjera 42mm,  a kao i Automatic model, dolazi sa dvije vrste lunete.

Klik za veću sliku

TAG Heuer Link Calibre 16 Chronograph

Najskuplji model LINK serije je Calibre 16 Chronograph, temeljen na poznatom Valjoux 7750 mehanizmu. Iako je raspored sub-diala standardan (6,9,12), posebno mi se sviđa predimenzioniran sub-dial na “9h” poziciji, te čitljivost samog brojčanika. Zanimljivo je što je ovom mehanizmu uklonjena komplikacija za dan u tjednu, ali logičan je takav potez jer se na tom mjestu nalazi TAG Heuer LINK logo. Brojčanik ima već spomenuti reljefni dizajn, dok je na sub-dialovima izveden u obliku koncentričnih kružnica. Uživo, to sigurno odlično izgleda.


There are no comments

Add yours