bremont1

Bremont P-51 Limited Edition

Bremont je za 2011. predstavio vrlo vjerojatno jedan od najatraktivnijih i najljepših chronograph satova u svojoj ponudi pod nazivom P-51. Što je još bolje, napravljen je od dijelova zrakoplova.

Bremont, inače najpoznatiji po svojim pilotskim satovima, je predstavio stvarno zanimljiv model, koristeći materijale poznatog zrakoplova 1944 Mustang WWII P-51K-10 iz Drugog svjetskog rata. Originalne aluminijske ploče sa zrakoplova su korištene za izradu brojčanika, kao i nekih komponenata za mehanizam. Dizajn brojčanika i kazaljki je inspiriran  instrumentima u spomenutom zrakoplovu kao i korištenje patinaste boje za iluminaciju. Kućište je obrađeno na poseban način koje uključuje bombardiranje metala sa elektronima kako bi se postigla veča tvrdoća (otprilike 9 puta u odnosu na klasičan 316L čelik).  Iako nije baš uočljiva, unutar kućišta se nalazi luneta, koja stoji na četiri kuglična ležaja (crveni marker na 12h poziciji na brojčaniku). Unutar sata kuca modificirani BE-54A automatic mehanizam sa COSC certifikatom koji može prikazivati UTC vrijeme.

Pozadina sata je još atraktivnija, najviše radi odlično dizajniranog rotora u obliku propelera Mustang zrakoplova sa natpisom “Fragile but Agile” (isti natpis stoji na trupu zrakoplova). Na zadnjoj slici se najbolje vide predimenzionirani pušeri i krunice kako bi se mogli koristiti sa rukavicama. Ovaj vrhunski sat je limitiran na 251 komad, a cijena mu je $11.900.

Klik za veću sliku

1944 Mustang WWII P-51K-10


There are no comments

Add yours