ScreenshoAP

Vacheron Constantin Overseas Perpetual Calendar Chronograph

Vacheron Constantin je upravo predstavio novi chronograph model te po prvi puta unutar Overseas linije satova su spojene dvije komplikacije, perpetual calendar i kronograf čime bude ovaj model sigurno postao jedan od najpoželjnijih satova ove godine.

Moram priznati da me na prvi pogled ovaj sat oduševio. Iako ima klasičan Vacheron dizajn, kombinacijom tamnije lunete i kućišta mi djeluje nekako posebno. Možda zato jer je korištena kombinacija titana i čelika, koja daje tamnije nijanse na kućištu pa cijeli sat ima sportski “look”. Od titana je napravljena luneta, kao i pušeri za kronograf funckije, dok je ostatak sata napravljen od nehrđajućeg čelika. Brojčanik izgleda pomalo natrpan, međutim ukoliko gledate malo duže u njega možete uočiti kako je u glavnom fokusu žuta kazaljka od chronografa, kao i satna i minutna kazaljka od 18k bijelog zlata, upravo ono što vam i najviše treba. “Sub-dialovi” su tamnije boje kako bi se što više uklopili u boje sata, te iako djeluju prenatrpani, jako su dobro dizajnirani.

Srce ovog fenomenalnog sata čini Calibre 1136 QP automatik mehanizam od 228 dijelova koji kuca na 21.600 bph sa rezervom snage od 40h. Uz prikaz sata, minuta, sekunda na “6h” poziciji na brojčaniku, 1136 QP mehanizam također ima kronograf komplikaciju kao i perpetual kalendar koji pokazuje dan u tjednu, datum, mjesec, prijestupnu godinu kao i mjesečeve mijene. Sve je to upakirano u 42mm kućište koje je vodootporno do 150m, a sam mehanizam se nalazi u željeznom kavezu kako bi bio otporan na magnetska polja. Sat dolazi u dvije verzije, sa gumenim ili aligator kožnim remenom.


There are no comments

Add yours