DeBethuneTourbillonRegulatorDB25T-2

De Bethune Tourbillon Regulator

Klik za veću sliku

De Bethune Tourbillon Regulator. Sat poprilično dugog imena, jako lijepi brojčanik, zanimljiv oblik kućišta, savršeno oblikovane kazaljke…ali čekajte dok vidite sliku pozadine.

Na prvi pogled ovaj sat doslovno oduševljava. De Bethune očito ima smisla za detalje jer u oči odmah upada brojčanik tamne i svijetle plave boje, napravljen od titana, sa “kapljicama” od bijelog zlata kako bi imitirao noćno nebo. Kazaljke su dizajnirane u Breguet stilu a umjesto klasičnih indikatora napravljen je vanjski prsten na kojem se nalaze rimski brojevi. Kućište je poprilično veliko za klasičan sat, 44,6mm a moguće ga je naručiti u bijelom ili žutom zlatu. Jedan od zanimljivih detalja su skeletonizirani prihvati za remen.

Klik za veću sliku

Dolazimo do glavne atrakcije ovog sata, točnije njegovog tourbillon mehanizma i glavnog mosta koji pomalo podsjeća na Star Trek logo.  Prilikom izrade ovog mehanizma, cilj je bio upotrijebiti toubillion komplikaciju kako bi se pokušao smanjiti utjecaj vanjskih sila na točnost sata. Kako bi to uopće bilo moguće, potrebno je smanjiti masu tourbillona i povećati broj otkucaja po satu. A to naravno nije tako lagano. Inžinjeri i urari u De Bethune su upotrebom novih tehnologija uspjeli razviti tourbillon na bazi silicija koji teži 0,18 grama. To je trenutačno najlakši tourbillon na tržištu (drugi najlakši je četiri puta teži) a napravljen je od 50 dijelova od kojih najlakši teži 0,0001 gram a najteži 0.0276 grama. Kućište tourbillona napravi punu revoluciju u točno 30 sekundi a sama nemirnica kuca na 36.000 bph.

Prezentiran na aligator kožnom remeni ovaj sat predstavlja vrh modernog urarstva i definitivno bi se trebao nalaziti na listi najpoželjnijih satova u zadnjih nekoliko godina.

Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours