Zenith_El-Primero-Stratos-flyback_00

Zenith Stratos Flyback

Za 2011. godinu Zenith nam je prestavio svoju novu liniju satova iz serije Stratos Flyback. Predstavljena su tri modela, i to  klasičan Stratos Flyback, Stratos Flyback Striking 1/10 i limitirana serija Stratos Flyback Johan Nilson special edition.

Stratos seriju satova bi najlakše mogli opisati kao kombinaciju klasičnog dizajna ukomponiranog sa modernim detaljima i materijalima. Sva tri nova modela su opremljena keramičkim lunetama, koje su očigledno postale glavni trend u modernim satovima, te koji pomalo daju “military look” cijelom konceptu. Kućište je promjera 45.5mm a ovisno koji model izabrali, može doći od raznih materijala poput Alchron crnog premaza koji možete vidjeti na prvoj slici. Raspoloživa su dva mehanizma, od kojih je jedan El-Primero 4057B caliber, precizan do 1/10 sekunde koju može mjeriti putem glavne chronograph kazaljke.

Drugi mehanizam, i ponešto jednostavniji ali ništa lošiji, je El-Primero 405B column-wheel chronograph koji mjeri vrijeme na klasičan način putem kronograf funkcije. Dizajn brojčanika možda izgleda na prvi pogled nekako prenatrpan, ali poprilično logično su pozicionirani sub-dialovi i indikatori.  Korištenje kronograf funkcije je dosta olakšano, zahvaljujući velikim Start/Stop i Reset pušerima sa strane kućišta. Uz sve to, Zenith je uspio čak i integrirati Tachymeter skalu na unutrašnji prsten brojčanika, što je daleko bolja solucija od postavljanja skale na vanjsku lunetu. Cijena Stratos Flyback modela kreče od $10.000 nadalje.

Zenith Stratos Flyback Steel i 18k Gold

Zenith Stratos Flyback Striking 1/10

Stratos Flyback Johan Nilson


There are no comments

Add yours