Breitling-Navitimer-Super-Constellation-1

Breitling Super Constellation

Zaljubljenici u zrakoplove će sigurno odmah prepoznati naziv Super Constellation, ili Super-Connie, . Radi se vrlo popularnom putničkom zrakoplovu koji dijeli ime zajedno sa novim Breitling Navitimer modelom. Međutim, ne radi se o slučajnosti.

Super Constellation zrakoplov je dizajnirao i proizvodio Lockheed između 1945. i 1958 godine. Ukupno je bilo napravljeno 856 zrakoplova u četiri osnovna modela sa prepoznatljivim dizajnom trupa i repnog krila. Danas u cijelom svijetu samo tri Super-Connie-a je u ispravnom stanju, a zrakoplov koji možete vidjeti na slikama je jedan od njih (više u Videu ispod). Glavni sponzor restauriranja ovog zrakoplova je bio Bretling 2002. godine a prvi službeni let je obavljen 2004. godine.

Nedavno je zrakoplov ponovno “zašminkan” sa novim lakom i poboljšanim instrumentima. Povodom tog događaja Breitling je izdao limitiranu izvedbu Navitimer modela nazvanu Super Constellation. Ograničen na 1,049 komada, sat dolazi sa unikatnim brojčanikom i zadnjim poklopcem na kojem je ugraviran logo zrakoplova kao i tehnički podaci o samom zrakoplovu. Tehnički detalji sata su ostali identični kao i kod “stock” modela, a uključuju polirano kućište promjera 42mm i automatic mehanizam Caliber 23 sa COSC certifikatom koji mu garantira dnevnu preciznost od -4/+6 sekundi.

Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours