Capture-2

TAG Heuer MONZA Automatic Chronograph

Nakon tehnološki naprednih Mikrograph i Mikrotimer modela, TAG Heuer “okreče ploču” i predstavlja reinkarnaciju jednog od najpopularnijih Heuer modela 70′ godina – MONZA.

U svijetu moto utrka, opće je poznato da je staza u Monzi jedna od najbržih staza Grand Prix Formule 1. “Davne” 1975. godine, na toj legendarnoj stazi, švicarski vozač Clay Regazzoni je osvojio prvo mjesto dok je njegov momčadski kolega Niki Lauda osvojio treće, koje mu je omogućilo dovoljno bodova da postane svjetskim prvakom u Formuli 1. Na oba Ferrarieva bolida je ponosno stajao HEUER – švicarski brand koji je službeni mjerač vremena u Ferrari timu od 1971. godine. Kako bi obilježio tu pobjedu, Jack Heuer je dizajnirao unikatni sat sa naprednim Calibre 15 chrono mehanizmom  koji je postao jedan od najpopularnijih modela Heuera.

Klik za veću sliku

2011. godine TAG Heuer nam donosi reinkarnaciju popularnog MONZA modela. Dizajn brojčanika je ostao vjeran originalu, kao i dizajn kazaljki iz tog doba. Čak  i iluminacijska boja daje iluziju patine koju možemo vidjeti na starijim satovima. Na lokaciji “9h” se nalazi sekundarka dok je mjerač za kronograf smješten na “3h” poziciji. HEUER logo također vuče korijene iz originala, kao i oblik kućišta, ali interpretiran na moderan način sa kombinacijom brušenih i poliranih površina. U satu kuca “high-beat” Calibre 36 mehanizam, koji je ponešto povećao debljinu kućišta u odnosu na original, ali je promjer ostao na 38mm. Uz sat dolazi i odličan remen od smeđe kože sa metalnom kopčom.

Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours