BASELWORLD-2011—HUBLOT—2-MILLION—305WX0099WX9904

Hublot od 2 milijuna €

Trenutno najskuplji sat manufakture Hublot koji upravo gledate na slici nosi naziv 2 MILLION € BB, a njegova cijena iznosi 2 milijuna €, ili točnije 14.700.000 kn.

Ako ste već čitali o Hublot satovima na Portalu Satova, onda ste mogli vidjeti da se radi o pomalo skupim satovima. Međutim, ovaj unikatan model ipak je “van kategorije”. Po meni bi ovaj sat trebao dolaziti sa upozorenjem: “OPREZ: Ne preporuča se nošenje ovog sata na direktnom suncu jer može uzrokovati oštećenje vida”. Šala, ali kao što vidite na slici, sat je u potpunosti prekriven dijamantima, za čiju je obradu bilo potrebno 13.000 sati i 45 radnika, te 2.000 sati kako bi se svih 637 dijamanata ispravno postavilo na kućište, remen i brojčanik.

Ovaj model je nastao kao tajni projekt Jean-Claude Biver, glavnog direktora Hublota, i bilo je potrebno točno 12 mjeseci kako bi se taj projekt realizirao. Kako priča Biver, za ovaj projekt je potrebno puno strpljenja i perfekcije. Svi dijamanti su došli iz jednog rudnika lociranog u Yakutsk u Rusiji. Od skupine od 1500 karata, odabrano je najboljih 270 karata kako bi stvorili potrebnih 637 dijamanata (ukupno 141 karat). Za kućište je korišteno bijelo zlato, kao i za lunetu, dijelove mehanizma i naravno remen dok je krunica napravljena od jednog komada dijamanta ukomponirana u zlatni kavez. Iako sam mišljenja da pokazivanje vremena nije primarna funkcija ovog sata, kazaljke bi mogle biti izvedene sa više kontrasta, čisto da budu bolje čitljive. Na brojčaniku je jako uočljiva tourbillon komplikacija na 6h poziciji, a mehanizam je HUB 6003, mehanički i ručni tourbillon mehanizam sa 120 sati rezerve.

Iako ovaj sat neće biti svima po ukusu, bilo da se radi o cijeni ili izgledu, mora se priznati količina vremena utrošena u izradu ovog unikatnog sata. Ružan? Predivan? Prosudite sami…


There are no comments

Add yours