download

Tudor Fastrider Chronograph

Prošle godine nas je Tudor ugodno iznenadio predstavljanjem Heritage Chronographa, jednog od najljepših  klasičnih chronografa iz svoje linije satova. Za 2011. Tudor nam predstavlja Fastrider Chronograph, sat inspiriran vintage trkaćim motorima iz 70′ godina.

Klik za veću sliku

Jednostavan, klasičan i zakrivljen dizajn 42mm kućišta daje Fastrider Chronohraphu sportski izgled. Na boku sata je gotovo odmah uočljiv PVD “date corrector” koji izgleda kao presjek Wankel motora, dok su pušeri za pokretanje i zaustavljanje kronograf funkcije napravljeni na uzoru klipova motora. Luneta je kompletno brušena, a na njoj je ugravirana Tachymetre skala, koja se često zna nalaziti na satovima ovog tipa. Brojčanik je posebno dizajniran za Fastrider kolekciju kojeg karakteriziraju tri vertikalne “racing” crte na desnoj strani, kao i reljefne lunete “sub-dialova” na “3,6 i 9h”.

Brojčanik dolazi u tri boje, crnoj, bijeloj i srebrnoj, a moguće je birati između dvije raspoložive vrste indikatora za sate (numerički ili klasični indikatori). Na sve brojčanike dolazi crveno obojani Tudor logo, kao i crvene kazaljke “sub-dialova” koje su definitivno “točka na i”. Dosta diskretno se vidi i prozor za datum na poziciji “4:30h” iako mislim da bi možda izgledao bolje da je korištena kombinacija sa crnom pozadinom i bijelim brojkama.

Klik za veću sliku

Novi Tudor Fastrider Chronograph je moguće naručiti sa brušenim metalnim remenom sa poliranim centar linkovima, kožnim remenom sa metalnom kopčom ili pak sa originalnim NATO remenom sa tri “racing” linije koje su usklađene sa linijama na brojčaniku.

Klik za veću sliku

Klik za veću sliku

Detalji o cijeni još nisu poznati, ali budu sigurno objavljeni u službenoj temi na FORUMU.


There are no comments

Add yours