OMEGASeamasterPO42mm

Novi modeli: OMEGA Seamaster Planet Ocean

Uz nove Seamaster Planet Ocean modele, Omega je predstavila i 42mm verziju namijenjenu nježnijem spolu u osvježavajućoj kombinaciji bijele boje.

Kao i muški Planet Ocean modeli, i ovaj model dolazi sa mehanizmom calibre 8500/8501. Prema Omeginom službenom “press release-u” ovaj sat je istovremeno moderan i tehnički inovativan. Kućište ima prepoznatljive karakteristike Planet Ocean linije ronilačkih satova,  uključujući keramičku lunetu koju je moguće okretati samo u smjeru suprotnom kazaljkama sata, HEV ventil za saturacijsko ronjenje te vodootpornost do čak 600m. Kozmetički detalji uključuju glossy bijeli brojčanik, već spomenutu bijelu lunetu i bijeli kožni remen.

OMEGA Seamaster Planet Ocean Chrono

Klik za veću sliku

Glavna atrakcija na ovogodišnjem Basel sajmu je definitivno bilo predstavljanje novih Planet Ocean Chronograph modela. U odnosu na stari model, novi Planet Ocean Chonograph na prvi pogled i ne donosi toliko puno novosti. Dizajn kućišta je više-manje ostao identičan (što je pohvalno), kao i dizajn remena. Međutim, neki novi detalji su ipak prepoznatljivi, poput keramičke lunete (vidljive na crnom modelu ispod) ili plongeur kazaljki koje su korištene na “sub-dialovim”. Posebno je zanimljiv “sub-dial” na “3h” poziciji koji može mjeriti do 12 sati chronograph funkcije.

Pohvalno je što je sat izgubio jedan “sub-dial” i to na poziciji “6h” gdje ga je zamijenio datum. Time brojčanik dobiva na čitljivosti, što je i poželjno ukoliko se nalazite desetine metara ispod površine vode jer se ipak radi o punokrvnom ronilačkom satu (WR 600m). Naravno, jedna od najvećih inovativnosti je i upotreba novog Omega mehanizma, Calibre 9300/9301 o kojem ste mogli čitati na Portalu Satova. Za sve dodatne informacije o ovom modelu, kao i cijene, posjetite službenu temu na našem FORUMU.

Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours