Concord-C2-01-HD

Concord C2

Novim modelom C2 Chronograph, Concord je predstavio potpuno novu liniju satova koje karakterizira nešto klasičniji i jednostavniji dizajn u odnosu na trenutne Concord modele.

Iako je novi C2 model nešto “normalniji” od ostalih Concord satova, dizajn mu je poprilično futuristički. Kućište je crne boje, zahvaljujući PVD obrati čelika, a u prvi plan odmah upadaju unikatno dizajnirani prihvati za remen. Po dva vijka na svakoj strani osiguravaju remen kako bi ostao na mjestu i time osigurao maksimalnu udobnost. Naravno, takav dizajn ima i nedostatak…ograničeni ste isključivo na originalne Concord remene. Promjer kućišta je 43mm a široki pušeri kod krunice osiguravaju nesmetano korištenje kronograf funkcije.

Klik za veću sliku

Ispod 2mm debelog safirnog stakla se nalazi brojčanik, izvorno napravljen od tri djela čime se postiže reljefni efekt. Sve kazaljke su srebrne boje, osim kazaljke za kronograf, koja je crvena kako bi bila što uočljiva tijekom mjerenja vremena. Raspored “sub-diala” je klasičan, odnosno “3,6,9h” a posebno je zanimljiv dizajn “sub-diala” na “3h” koji služi za mjerenje sekundi. Zadnji poklopac nije na navoj, nego je pričvršćen vijcima koji mu garantiraju vodootpornost do 100m. Korišten mehanizam je ETA Caliber 2894-2 sa rezervom snage od 42 sata. Sat dolazi na crnom gumenom remenu sa crvenim detaljima koji se odlično uklapaju u dizajn sata.

Klik za veću sliku


There are no comments

Add yours