long4moon

Longines Master Collection Retrograde Moon Phases

Longines je po prvi puta uspio spojiti funkcije poput prikazivanja mjesečevih mijena, indikatora dana i noći te retrograde kazaljka korištene za prikazivanje vremena.

Novi model je nazvan Longines Master Collection Retrograde Moon Phases, i na prvi pogled jako je sličan starijem modelu. Uvedene novosti su Dan/Noć indikator koji se nalazi na vrhu brojčanika uz prikazivanje dana u tjednu, a na dnu, točno iznad kazaljke za sekunde, nalazi se indikator mjesečevih mijena. Mehanizam ima točno četiri retrograde kazaljke (mogućnost mehanizma da vraća kazaljku na početno mjesto nakon što dođe do kraja skale) i to kazaljke koje prikazuju dan u tjednu (na vrhu brojčanika), kazaljku sekunda (dno brojčanika) te dvije bočne kazaljke, lijeva za prikazivanje 24h a desna za prikaz dana u mjesecu.

Retro dizajn kazaljka i sata prati i dizajn brojčanika izveden u guillochéd stilu te je posebno uočljiv na verziji sa crnim brojčanikom. Longines je upotrijebio automatic L701.2 mehanizam sa rezervom snage od 46 sati koji je modificiran sa spomenutom Dan/Noć i “Moon phase” komplikacijom. Kućište dolazi u dvije dimenzije, 41mm i 44mm u kombinaciji sa smeđim ili crnim kožnim remenom.


There are no comments

Add yours