Girard-PerregauxSeahawkPro1000mnew01

Girard-Perregaux SEA HAWK 1000m

Girard-Perregaux je predstavio “zašminkanu” verziju svog poznatog ronilačkog sata Sea Hawk 1000m.

Naziv Sea Hawk upotrebljava se  od sredine 1940′ godina kojima su se označavali modeli namijenjeni ekstremnim uvjetima,a model koji možete vidjeti na slikama je prvi puta predstavljen 2002. godine kojeg su karakterizirali unikatno dizajnirano kućište sa krunicom na “4h” poziciji sa integriranim “štitnicima”.

Novi Sea Hawk  dizajnerski donosi prepoznatljive linije kakve su bile uočljive i na starom modelu, poput nestandardnih pozicija za “sub-dialove” na brojčaniku, zaštite za krunicu i dizajna kazaljki.   Glavne karakteristike novog modela su svakako mat crni brojčanik i narančasti elementi poput kazaljki i djelova “sub-dialova”. Kontrast između mat crnog brojčanika i narančaste minutne kazaljke je savršen i daleko olakšava čitanje vremena na “brzi pogled”, a poprilično slabo uočljivi datum se našao na neobičnoj lokaciji “1:30h”. Gornji manji “sub-dial” služi za prikazivanje sekundi, a donji služi za prikaz raspoložive rezerve snage mehanizma.

(klik za veću sliku)

“High-tech” tehnologija i iskustvo proizvođača garantiraju i vrhunske performanse sata poput vodootpornosti do 1000m dubine prema ISO6425 certifikatu namijenjenom isključivo ronilačkim satovima. Kućište je ima promjer od zadovoljavajućih 44mm a zanimljivo je da sat ima ne jedan nego dva HEV (Helium Escape Valve) ventila (ako ste ronioc koji se bavi saturacijskim ronjenjem onda znate o čemu je riječ).

Zadnji poklopac ovog profesionalnog ronilačkog sata je ukrašen ugraviranim simbolom Sea Hawka koji datira iz kraja 19 stoljeća koji je tada nosio naziv “Do nothing without advice”. Automatski mehanizam GP033R0 je razvijen i proizveden od Girard-Perregaux -a te radi na 28.800 otkucaja po satu i  ima rezervu snage od 46 sati. Sat dolazi isključivo na gumenom remenu sa metalnom kopčom koja ima produžetak kako bi se sat mogao zakopčati na neopren ronilačko odijelo.

(klik za veću sliku)


There are no comments

Add yours