Seiko Credor Minute Repeater: Seiko za $400.000

Da, dobro ste pročitali. Seiko je ponudio trenutno najskuplji sat u svojoj kolekciji, Credor Minute Repeater za nevjerojatnih $400.000.

Credor linija satova je predstavljena 2006. godine kao luksuzni brand (vrlo slično kao Lexus kod Toyote) Seiko korporacije predstavljanjem high end modela Grand Sonnerie. Seiko je odlučio agresivno “napasti” tržište luksuznih satova izdavanjem “ultra high end” modela Seiko Credor Minute Repeater.

Novi model kombinira iznimnu japansku preciznost izrade i kvalitetu švicarskih satova. Mehanizam koji je korišten je Spring Drive, hibrid između mehaničkog i kvarcnog mehanizma kojeg Seiko koristi već neko vrijeme i koji se pokazao poprilično precizan (+1/-1 sec. na dan) i pouzdan. Najveća znamenitost ovog sata je minute repeater funkcija, koja služi za “osluškivanje vremena”. Naime, radi se o dva čekića koji udaraju u zvona unutar mehanizma pomoću kojih je moguće pročitati vrijeme.

Čelik koji je korišten za čekiće je Myochin čelik, isti čelik kojeg obitelj Myochin proizvodi već 52 generacije za izradu zvona u Japanu.  Kućište je napravljeno od dva dijela, unutrašnjeg i vanjskog a čekići i zvona se nalaze između dva kućišta kako bi pojačavali zvuk. Jedan čekić prvo udara sate i desetine minuta, a drugi jedinice minuta. Sat je napravljen od žutog zlata a mehanizam ima rezervu snage od 72h i sadrži čak 122 rubina. Godišnja planirana proizvodnja je samo tri (3) komada ovog vrhunskog ručnog sata. Kako bi vidjeli i čuli ovaj sat u “akciji” preporučam da pogledate video.

 


There is 1 comment

Add yours

Post a new comment