ORISCarlosCosteLECenoteSeries05

ORIS Carlos Coste LE Cenote Series

(klik za veću sliku)

2010. godine, poznati freediver ronioc Carlos Coste oborio je Guiness-ov svjetski rekord uronom kroz špilju duljine 150 metara u Dos Ojos, Mexico. Prilikom tog pothvata jedino što je koristio je mono-peraja i podvodna svjetiljka. Kako bi obilježio taj rekord, Oris je izdao limitiranu seriju svojih ronilačkih satova “Carlos Coste” a prikazani model je zadnja i najnovija verzija tog modela.

Carlos Coste Limited Edition Cenote Series na prvi pogled izgleda kao klasičan Oris Chrono diver, ali ipak sa nekim dodanim dizajnerskim elementima. Brojčanik ima standardni raspored kazaljki za ovaj tip mehanizma (ETA 7750) ali su “sub-dialovi” dosta povećani čime se dobiva na čitljivosti. Odličan detalj je bijeli obrub “sub diala” na “12h” lokaciji koji pomalo razbija crnu monotoniju brojčanika. Čak bi rekao da mi je ovo i jedan od boljih elementa na satu jer postaje iznimno upečatljiv. Na tom bijelom brojčaniku se mogu uočiti i dva mala trokuta i to na lokaciji 2 i 7. Prva brojka (2, točnije 2:30) označava vrijeme koje je bilo potrebno da ronioc prepliva podvodnu špilju od 150 metara, a druga brojka (7:30) osobni Carlosov rekord zadržavanja daha pod vodom.

(klik za veću sliku)

Kako bi ovaj sat zadovoljio standarde sportaša i ronioca ugrađena je keramička luneta, najviše radi visoke otpornosti na ogrebotine. Sve brojke na luneti, pa i marker na “12h” izveden u obliku trokuta, su punjeni iluminacijskom bojom kako bi bili što uočljiviji putem noćnih urona. Kako bi se uštedilo na težini korišten je titan a kućište mjeri 46mm u promjeru i vodootporan je do 500m. U satu kuca već provjereni i pouzdan ETA 7750 mehanizam modificiran sa crvenim rotorom, a pozadina sata je ukrašena Carlos Coste logom i limitiranim brojem.

(klik za veću sliku)(klik za veću sliku)


There are no comments

Add yours