205423_10150129082928924_72137523923_6681094_5825955_n-1

Ball Engineer Hydrocarbon Magnate Chronograph 40 mm

Zadnja generacija Ball Magnate Chronographa kombinira eleganciju, pouzdanost i funkcionalnost. Ball je poznati švicarski brand (podrijetlom iz SAD-a) koji je oduvijek bio poznat po nekim unikatnim karakteristikama poput iznimne iluminacije na brojčaniku ili otpornosti na ekstremne temperature, a novi Magnate Chronograph je dizajniran i opremljen kako bi odgovarao svim zahtjevima modernog života.


Ball Magnate Chrono je istovremeno sportski i elegantan sat i to zahvaljujući kućištu promjera 40mm sa brušenim finišem koji se odlično uklapa sa poliranom lunetom. Moguće je odabrati između tri verzije, i to sa plavim, crnim i bijelim brojčanikom. Na vrhu brojčanika se nalazi povećalo za datum, a brojčanik krase dva velika “sub-diala” za mjerenje sekundi i kronograf funkciju. Iskreno, ovaj položaj subdialova puno bolje djeluje nego standardna tri koje možemo vidjeti kod većine satova. Ispod “haube” kuca BALL 2050 mehanizam koji je baziran na ETA mehanizmu, kojem je dodan kronograf modul i komplikacija datuma. Sat je testiran po COSC-u te garantira točnost od -4 do +6 sec/dan,te je opremljen sa Tachymeter lunetom koja vam omogućuje mjerenje brzine raznih objekata bilo da se radi o km/h ili mp/h.

Svi Ball satovi su poznati po iluminaciji, pa ni ovaj model nije izuzetak. Opremljen tricijskim staklenim tubama ovaj sat, odnosno brojčanik, je vidljiv u svim mračim uvjetima. Za razliku od klasične iluminacije koja izblijedi nakon par sati, tricij svijetli malo duže…kontinuirano 25 godina. Ball Magnate također ima zaštitu od magnetskih polja a posebna ulja mu omogućuju da neometano radi pod ekstremnim temperaturama.

 


There are no comments

Add yours