daytona

Basel: Predstavljeni novi Rolex modeli

Izgleda da ove godine nema recesije u Baselu, a Rolex, kao jedan od najpopularnijih i najpoželjnijih brandova je upravo to i pokazao predstavljanjem svojih novih modela za nježniji i onaj drugi spol.

Model prikazan na prvoj slici nosi naziv Rolex Oyster Perpetual Datejust Special Edition, te kao i svi ženski Datejust modeli, napravljen je od zlata. Za razliku od postojećih modela, koji se mogu naručiti od žutog ili bijelog zlata, ovaj model je isključivo dobavljiv od 18k EVEROSE zlata koja mu daje i unikatnu boju. Sat je klasičnog dizajna, promjera 34mm sa jako zanimljivom lunetom na kojoj se nalazi 12 dijamanata koji stoje u posebnim okvirima od bijelog zlata.

Najveći adut ovog modela je definitvno “mother-of-pearl” brojčanik napravljen u motivima prirode.  Svi detalji koji su vidljivi na brojčaniku su naneseni PVD procesom, ali ne radi se o boji, nego pazite sad-o zlatnoj prašini . Svi dodatni elementi na brojčaniku, uključujući okvir datuma, indikatori sata, kazaljke pa i Rolex kruna su napravljeni od 18k EVEROSE zlata. Jedan vrlo zanimljiv detalj, koji nije baš uočljiv na početku, su mali dijamanti umetnuti na VI brojku na dnu sata.

Rolex Oyster Perpetual Datejust Special Edition

Rolex Oyster Perpetual Lady-Datejust

Rolex Oyster Perpetual Lady-Datejust

Sljedeći model iz Rolexove radnje je Rolex Oyster Perpetual Lady-Datejust, također jedan od klasičnih satova namijenjenih ženama. Ovaj model je nešto konzervativniji, te je napravljen u kombinaciji od žutog i bijelog zlata. Kao i prvi najavljen model, ovaj model je također najviše koncentriran oko brojčanika koji je zaista poseban. Rolex ovaj tip brojčanika naziva “Gold Crystals”. Radi se o posebnoj tehnici spajanja zlatne prašine i stakla kroz određene proizvodne procese čime se postiže unikatnost svakog brojčanika.

Navodno da je poseban doživljaj promatrati brojčanik pod prirodnim svijetlom. Na svakom indikatoru, na brojčaniku, je po jedan dijamant  (ukupno 10), a luneta je ukrašena sa dodatnih 46 dijamanata. Oba ženska modela pokreče Rolexov automatski mehanizam (calibre 2235)  koji ima rezervu snage od 42 sata.

Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona

Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona

Uz Subariner, Daytona je najpopularniji model Rolex sportske serije satova. Prošle godine u Baselu je bio predstavljen novi Submariner sa keramičkom lunetom, stoga je bilo pitanje vremena kad će Rolex predstaviti obnovljenu verziju Daytone. Obnovljeni model na prvi pogled izgleda kao i trenutno izdanje Daytone, međutim odmah se može prepoznati novi dizajn lunete koja je napravljena od keramike, kao i modeli Submariner i GMT – C.

Novi keramički materijal Rolex naziva “CERACHROM” te je navodno totalno otporan na ogrebotine, koroziju i promjene u boji. Inače nisam ljubitelj zlatnih satova, ali moram priznati da kombinacija ove boje zlata i crne lunete je definitivno pun pogodak.  Brojčanik je identične boje kao i kućište, a dizajn je više manje ostao isti pa tako i raspored “sub-dialova” na “3,6 i 9h”. Mehanizam se nije mijenjao, još uvijek u njemu kuca vrhunski “in-house” chrono mehanizam calibre 4130, napravljen isključivo za Daytonu 2000. godine.

Rolexovi modeli u pravilu ne dolaze sa kožnim remenom, isključivo sa metalnim, te je ugodno iznenađenje vidjeti odličan kožni aligator remen ukomponiran sa ovim satom. Na donjoj slici možete vidjeti detalje obrade kućišta, poput kombinacije poliranih i brušenih površina koje mogu postići samo vrhunski proizvođači.

 


There are no comments

Add yours