harry-winston-opus-11-xl

Basel: Harry Winston Opus 11

Harry Winston, jedan od ekskluzivnijih proizvođača satova i nakita je ponovno oduševio sa svojim radikalnim i ekscentričnim dizajnom predstavljanjem nečega što na prvi pogled uopće ne djeluje ko ručni sat.

Kao što je vidljivo na slikama, sat uopće nema nikakve kazaljke koje pokazuju sate ili minute, ali zato ima vrlo zanimljiv i jedinstven način za prikazivanje vremena. Kućište je podijeljeno na tri cilindra, od kojih najveći služi za prikazivanje sati, gornji za prikazivanje minuta, a donji služi kao ukras i prikazuje rad nemirnice.

Ako malo bolje pogledate detaljnu sliku glavnog “brojčanika” možete uočiti četiri glavna rotacijska mehanizma (satelita) od kojih svaki na sebi ima šest malih pločica. Mehanizmi su totalno sinkronizirani, te točno svakih 60 minuta sateliti se poravnavaju i putem četiri pločice na centru prikazuju koliko je sati. Poprilično genijalan način prikazivanja vremena.

Prikazivanje minuta je prikazano putem gornjeg cilindra a izvedeno je putem dva rotirajuća diska od kojih unutarnji prikazuje desetine minuta. Donji cilindar služi samo za prikaz rada nemirnice. Nadam se da ćemo uskoro vidjeti “live” slike ovog mehaničkog čuda uključujući i i video koji pokazuje pokretanje satnog mehanizma.


There are no comments

Add yours