CORUMAdmiralsCupSEAFENDER46DIVE01

CORUM Admiral’s Cup SEAFENDER 46

 

2010. godine Corum je izbacio na tržište svoj prvi ronilački sat, Admiral’s Cup DEEP HULL 48. Taj model, sa svojih popriličnih 48mm promjera, je dokazao da i proizvođač luksuznih satova je u stanju napraviti pravi ronilački sat koji nije namijenjen samo za šminku. Očito da je DEEP HULL bio pravi pogodak, jer Corum je odlučio predstaviti dva nova modela iz svoje ronilačke serije nazvane Seafender.

Dva nova modela, DIVE i CHRONO DIVE prate istu filozofiju ko DEEP HULL model iz 2010. Ipak, sat je malo “smršavio” pa je smanjen promjer sa 48mm na 46mm. Oba modela su testirana do 300m dubine, te fenomenalno izgledaju neovisno da li se nose na ronilačkom ili Armani odjelu.

Admiral’s Cup Seafender 46 Dive

Svi Corum modeli imaju prepoznatljiv “četvrtasti” oblik kućišta, pa ni ovaj model nije izuzetak. Kućište je napravljeno od titana klase 5, jednog od najtežih materijala za tokarenje. Prednost ovog metala je i dosta dobra otpornost na magnetska polja i hrđu. Cijeli sat je u tonovima crne i tamo sive boje koje zapravo prikrivaju dimenzije od 46mm promjera i 16mm debljine. Iako Corum je namijenjen za nošenje na luksuznim odjelima, ovaj sat ipak zadovoljava standarde za pravi ronilački instrument.  Brojčanik je dovoljno “čist” kako bi bio čitljiv  na prvi pogled, a uz datum se prikazuje i dan u tjednu. Luneta, također od titana, se može okretati samo u smjeru suprotnom od kazaljki na satu te ima 120 “klikova”. Ovaj DIVE model je opremljen sa automatic CO947 COSC mehanizmom koji radi na 28.800 otkucaja po satu i rezervom snage od 42 sata. Sat dolazi sa crnim gumenim remenom i titanskom kopčom.

Admiral’s Cup Seafender 46 Chrono Dive

Gotovo identičan kao i DIVE model, ovaj sat ima dodanu još jednu mogućnost – kronograf. Najveća razlika je uočljiva na kućištu gdje su dodani, uz predimenzioniranu krunicu, dva pušera za pokretanje i zaustavljanje kronograf funkcije. Kako bi se onemogućilo slučajno pokretanje kronograf funkcije pod vodom, pušeri se mogu zaključati. Ovaj model je također vodootporan do 300m, ima identično kućište od titana, pa čak su mu dimenzije gotovo iste kao i DIVE modelu. Naravno, mehanizam je drugačiji, i radi se o Caliber CO753 COSC mehanizmu sa kronograf funkcijom i rezervom snage od 48 sati.


There are no comments

Add yours