patek1

Iznimno rijedak Patek Phillipe 2419 prodan za $710.500

Antiquorum, jedna od svjetski poznatih aukcijskih kuća je prije nekoliko dana ponudila na aukciju iznimno rijedak Patek Phillipe ručni sat. Ovaj dosad neviđen i unikatni sat je prema zapisima iz Patek Phillipe – a  napravljen 1964. godine, a ponuđen u prodaji od strane Cartiera u New Yorku te je do nedavno bio u vlasništvu jednog uglednog biznismena.

Do otkrića ovog modela bilo je poznato samo pet verzija Patek Phillipe sata sa minute repeater funkcijom. Patek Phillipe ref. 2419 je unikatan model koji je napravljen po narudžbi te je jedini model koji ima konkavnu lunetu oko kristala, predimenzioniranu 7mm krunicu i slajder za aktiviranje minute repeater funkcije. Brojčanik također nije standardan, indikatori su crne boje a “sub-dial” za sekunde je neobično velik. Sat je u potpunosti u originalnom stanju i sa njim dolazi certifikat autentičnosti od Patek Phillipe-a i Cartiera.

Sama aukcija je započela 10. ožujka, a prije aukcije sat je bio izložen u New Yorku, Hong Kongu, Shanghai -u i Los Angelesu. Procjenjivalo se da ovaj model bude dostigao između $300.000 – $500.000 s obzirom na zanimanje poznatih kolekcionara za ovaj izniman primjerak. Krajnja cijena koja je postignuta na aukciji je nevjerojatnih $710.500. Kupac je navodno iz Kine.


There are no comments

Add yours