Limited-Edition-MBF-HM3-ReBel-Watch-1

MB&F HM3 REBEL

MB&F je proizvođač ekscentričnih satova koji svoje umijeće bazira na jednostavnoj ideji: “Okupiti ugledne i talentirane umjetnike, urare i profesionalce, te dizajnirati i proizvesti radikalni i originalni instrument za mjerenje vremena.”

Sigurno ste se zapitali “da li je ovo stvarno ručni sat?” kada ste ugledali ovo “dvoglavo čudo”. Naziv ovog modela je MB&F Horological Machine 3 REBEL.

REBEL (eng. buntovnik, pobunjenik) je zapravo “alter-ego” Rock ‘n’ Roll verzija originalnog HM3 modela namjenjenog ljevacima. REBEL: R za eng. Right (desno), znači da je isključivo namijenjen nošenju na desnoj ruci, i B za eng. Black (Crno) označava njegovo crno PVD kućište. Sat je dizajnom, blago rečeno, jedinstven sa svoja dva tornja od kojih jedan pokazuje minute a drugi sate. Na vrhu desnog tornja se vidi i Dan/Noć skala ili AM/PM, a crvene zakrivljene kazaljke su rezane laserom kako bi bile što preciznije napravljene i naravno kako bi bilo moguće što jednostavnije pročitati vrijeme na malom prozoru.

Kućište je napravljeno u potpunosti od bijelog zlata, što se nikad neče vidjeti pošto je nanesen crni PVD sloj.  Pogledom na glavni prozor moguće je vidjeti fenomenalno ukrašen automatik mehanizam, temeljen na Girard-Perregaux mehanizmu, te ogroman rotor napravljen od 22-karatnog bijelog zlata. Uz sam rub mehanizma se nalazi prsten koji služi za prikazivanje datuma. Mehanizam se sastoji od 306 dijelova a pogled na stražnji poklopac otkriva dva velika zubčanika na keramičkim ležajevima koji služe za prijenos energije na tornjeve.

Zašto je sat namjenjen za desnu ruku? Tornjevi koji služe za prikazivanje vremena su blago zakrivljeni, kako bi bili što čitljiviji. Ako bi se sat nosio na lijevoj ruci čitanje brojčanika bi bilo dosta teško i zahtjevalo bi poprilično “frkanje” ruke  🙂 . Nažalost ovaj model je napravljen u samo 18 primjeraka ali MB&F je najavio već nove modele koji će vrlo vjerojatno izgledom jako sličiti na REBEL.

“James Dean would have worn one; Billy Idol would have sang about it; and the Rebel Alliance would have fought for it.”


There are no comments

Add yours