1

10 najpoželjnijih satova SIHH sajma

Donosimo vam najpoželjnije satove koji su predstavljeni ove godine na SIHH sajmu.

 

1. Jaeger-LeCoultre Memovox Tribute to Deep Sea

Memovox Tribute to Deep Sea je reinkarnacija originalnog modela Polaris Dive Alarm. Originalni vintage modeli su jako popularni među kolekcionarima stoga je JLC jako pazio da i ovaj model bude što vjerniji originalu. Posebna pažnja je posvećena detaljima poput izgleda brojčanika i boje patine na indikatorima. Ovaj model ima čak i plastični kristal, poput originala. Više informacija o ovom modelu možete pročitati na našem forumu na ovom LINKU.

Cijena: $12,450

2. Ralph Lauren Guilloche Chronograph

Guilloche Chronograph je klasičan model Ralph Lauren-a s popularnim “Breguet kazaljkama”, rimskim brojevima u kombinaciji sa “guilloche” uzorku na brojčaniku i datumom na “6h” poziciji. Mehanizam koji se nalazi o ovom modelu je posuđen JLC-a, a radi se o “Jaeger-LeCoultre column-wheel chronograph” mehanizmu.

Cijena: $7,300 (39 mm), $8,250 (45 mm)

3. Vacheron Constantin Historiques Aronde 1954

Ovaj fenomenalan i klasičan model od Vacherona je temeljen na originalnom Aronde modelu iz 1954. godine. Kao što se vidi na slici, ima izuzetno zanimljiv i kompleksan dizajn kućišta ukomponiran sa zakrivljenim safirnim staklom. Brojčanik je je posebno obrađen vertikalnim u horizontalnim linijama i naravno dolazi sa kazaljkama od čistog zlata.

Cijena: $26,200

4. A. Lange & Söhne Richard Lange Tourbillon “Pour le Mérite”

Pour le Merite je četvrti model unutar Richard Lange kolekcije. Radi se o vrlo ekskluzivnom modelu napravljenom u potpunosti unutar Lange manufakture. Popularna Lange nemirnica, lančani prijenos na zupčanicima i “one-minute tourbillion” također krase i ovaj model, a jedna od najvećih novosti je dio brojčanika (20-22h) koji se uvlači kada se ne koristi.

Cijena: $193,600 (pink gold), $233,600 (platinum)

5. Vacheron Constantin Patrimony World Time

Također jedan od popularnijih modela ove godine, VC World time je prvi mehanički sat koji prikazuje svih 37 svjetskih vremenskih zona te ima mogućnost  namještanja vremenskih zona u budućnost. (ukoliko zaboraviti namjestiti sat kada sletite iz Londona u New York 🙂 ). Jedna od najboljih funkcija ovog sata je rotirajući safirni disk koji pokazuje u kojem dijelu svijeta je dan ili noć.

Cijena: $39,900


6. Richard Mille RM033 Extra-Flat

RM033 Extra-Flat je napravljen u istom stilu kao i gotovo svi Richard Mille modeli. Koriste se isključivo najbolji high-tech materijali poput karbona, keramike i safira. Ovaj model ima promjer od 45mm ali zapravo njegov najveći adut je debljina – nevjerojatnih 6,3 mm što je poprilično tanko pošto se radi o “skeleton” mehanizmu. Rotor je napravljen od platine.

Cijena: $70,000 (titanium), $85,000 (red gold), $90,000 (white gold)

7. Parmigiani Fleurier Bugatti Super Sport

 

Parmigiani Fleurier Bugatti Super Sport je ručni sat vrlo neobičnog dizajna koji je napravljen za prezentaciju novog Bugatti Super Sport modela. Više o ovom modelu možete pročitati na našem forumu na ovom LINKU.

Cijena: $259,000

8. Audemars Piguet Royal Oak Offshore

Audemars Piguet novi Royal Oak Offshore je na prvi pogled gotovo identičan ostalim AP modelima iz  Royal Oak serije, međutim radi se o potpuno novom modelu sa novim dizajnerskim elementima. Ovaj model je temeljen na “Rubens Barrichello” modelu a moguće ga je naručiti u kućištu od čelika, karbona ili žutog zlata. Ovaj vrhunski sat ima “in-house” mehanizam AP 3126.

Cijena: $28,100 (Stainless Steel), $31,000 (Forged Carbon), $52,100 (Gold)

9. A. Lange & Sohne Dual Time

A. Lange & Sohne Dual Time je elegantan i jednostavan ručni sat koji vam omogućuje instantno prebacivanje između vremenskih zona pritiskom na jedan od dva pušera na lijevoj strani kućišta. Lange je odlučio izostaviti datum na satu kako bi brojčanik bio što čišći i pregledniji.

Cijena: $25,400 (pink gold), $26,600 (white gold)

10. Roger Dubuis La Monégasque Chonrograph

Roger Dubuis je predstavio potpuno novu kolekciju na SIHH sajmu, La Monégasque. Ovaj model ima mehanizam RD 680 automatski kalibar te dolazi sa COSC certifikatom koji mu garantira točnost od -4 / +6 sec na dan.

Cijena: $24,200 (steel), $36,800 (rose gold)


There are no comments

Add yours