X4

Project X Submariner Ceramic

Vjerovatno ste čuli za kompaniju Brabus koja uzima najsnažnije i najluksuznije Mercedes automobile te ih prerađuje kako bi bili još jači, brži i ekskluzivniji. Slična je stvari i sa kompanijom Project X Designs koja postojeće Rolex satove prerađuje  po želji budućih vlasnika.  Modificira se gotovo sve, od oblika i boje kućišta, boje krunice (pušera), brojčanika, pa čak i boje rotora mehanizma. Najnovija dva STEALTH modela prate istu filozofiju.

Prvi model prikazan na slici, STEALTH Mk III, je zapravno moderna interpretacija legendarnog Rolex Submarinera 6538 kojeg je nosio James Bond u filmu Goldfinger.  Ovaj model je temeljen na Rolex Ceramic Submarineru 116610 ali je kućište modificirano u smislu da su odstranjeni štitnici krunice kako bi sat više sličio originalu. Popularni Cyclops ili povećalo za datum je također odstranjeno  da bi se dobio čišći “look” a keramička luneta je posebno obrađena te je u potpunosti u crnoj boji. Dizajn brojčanika je ostao isti, osim natpisa STEALTH iznad naziva SUBMARINER.

Sljedeći model, STEALTH Mk IV je također temeljen na istom Rolex Ceramic Submarineru 116610 ali je dobio mat crni premaz na kućištu. Štitnici krunice nisu mjenjani, ali sve ostale stavke poput modificirane lunete, uklonjenog povećala za datum i modificiranog brojčanika su također prisutne. Ako ste se zapitali da li ovi modeli dolaze sa metalnim remenom, odgovor je – ne. “Štiftovi” koji na normalnim satovima drže remene su zavareni za kućište tako da je jedino moguće koristiti NATO ili ZULU remene.

Zadnji poklopac oba modela je ugraviran sa nazivom modela, brojem sata kao i logom Special Boat Service,  specijalne jedinice Britanske ratne mornarice. Satovi su izuzetno atraktivni, ali uz ovakav brand dolazi i cijena. STEALTH Mk III model košta 8,750 GBP dok za STEALTH Mk IV treba izdvojiti popriličnih 9,950 GBP. Naravno, moguće je naručiti dodatne modifikacije po vlastitim željama.

Za više informacija posjetite web stranice Project X Designs


There are no comments

Add yours