Audemars Piguet Royal Oak Skeleton

Royal Oak Skeleton je novi uradak vrhunskog proizvođača luksuznih satova Audemars Piguet. Brzi pogled na brojčanik daje dojam da se radi o nedovršenom satu s obzirom da je moguće vidjeti gotovo cijelu konstrukciju mehanizma. Ovakav tip brojčanika, odnosno nepostojanje brojčanika, proizvođači satova i urari nazivaju “skeletonizacija”. Skeletonizacija je posebna obrada mehanizma koju mogu postići samo vrhunski proizvođači satova (ne nužno i najskuplji) i naravno sami urari koji svojim dugogodišnjim iskustvom obrađuju i graviraju dijelove mehanizma.

Kućište, koje je u promjeru 39mm, sastoji se od brušenih i diskretno poliranih površina oko lunete i rubova prihvata za remen. Ostatak kućišta je grubo brušen, a poseban detalj su prepoznatljivi “hexagon” vijci od bijelog zlata na luneti. Brojčanik, iako gotovo neprimjetan ipak postoji a izveden je u obliku prstena na kojem stoji naziv “Audemars Piguet” na poziciji “12h”. Na prstenu su postavljeni minutni i satni indikatori napravljeni od 18k zlata.

Ljepota mehanizma se nastavlja i sa zadnje strane zahvaljujući safirnom staklu. Svi elementi mehanizma, uključujući i mostove posebno su vizualno dorađeni, dok je rotor napravljen od čistog 22 karatnog crvenog zlata i ručno ugraviran s AP monogramom. Mehanizam koji se nalazi u ovom modelu je AP Calibre 3129, automatik mehanizam s 38 rubina i napravljen od 253 dijela. Mehanizam kuca na 21.600 otkucaja po satu te ima rezervu snage od 60 sati.

Ovaj sat je moguće naručiti  s kućištem od nehrđajućeg čelika ili od 18 karatnog ružičastog zlata u kombinaciji s kožnim ili metalnim remenom. Metalni remen je izveden u popularnom AP stilu, s čvrstim linkovima kojeg povezuju po dva “centar-linka” te brušenim završnim finišom.


There are no comments

Add yours