Novi Baume & Mercier modeli za 2011

Na SIHH sajmu Baume & Mercier je predstavio nove ženske i muške modele za 2011. godinu.

Nova Linea kolekcija obuhvaća nekoliko novih ženskih modela. Prvi na slici iznad, Linea 10013, je model od nehrđajućeg čelika, promjera 27 mm, mother-of-pearl brojčanikom i lunetom od dijamanata. Novi Linea modeli su dobili datum na poziciji “6h” te im je povećana vodootpornost na 50m.

Model Linea 10015 je napravljen u kombinaciji od brušenog čelika i centralnih linkova od 18k crvenog zlata. Ovaj model ima bijeli brojčanik sa pozlaćenim kazaljkama i krunicom te identičnimkvarcnim mehanizmom kao i u modelu 10013.

Linea model 10017 je sat sa kronograf mehanizmom te kombinacijom brušenog metalnog remena i dijamanata. Ovaj model je nešto veći, 32mm u promjeru a radi kronograf modula je debljina porasla na 10mm. Korišten je mother-of-pearl brojčanik u kombinaciji sa srebrnim kazaljkama.

Zadnji novo predstavljeni Linea model je 10036. Spada u manje modele (27mm promjer) i dolazi isključivo u kućištu od nehrđajućeg čelika sa poprilično dugačkim remenom od smeđe kože.

Capeland modeli

Inspiracija za novu Capeland seriju satova je stigla pogledom na vintage “single-push” kronografe iz 1948. godine. Detalji poput “chevé” kristala i zaobljenih poklopaca satova podsjećaju na džepne satove iz 19. stoljeća.

Capeland 10006 prikazan na slici spada u klasičnije modele Capeland serije. Mehanizam u ovom modelu je La Joux-Perret 8147-2, flyback kronograf sa datumom na poziciji “4:30h”. Klasičan brojčanik ima dva “sub-brojčanika” na poziciji “3 i 9h” i koristi vintage tahimetarsku i telemetarsku skalu. Zavšni detalj su kazaljke u “Breguet” stilu. Ovaj vrhunski model dolazi u verziji od nehrđajućeg čelika ili sa kućištem od 18k zlata ukomponiran sa odličnim kožnim remenom.

info@thefinewatchreview.com

There are no comments

Add yours