McLaren i TAG Heuer Carrera MP4-12C Chronograph

TAG Heuer Carrera MP4-12C Chronograph je sat koji simbolizira dugogodišnje partnerstvo između TAG Heuera i proizvođača super-sportskih automobila McLaren. Novi TAG Heuer sat je dizajniran i inspiriran novim McLaren sportskim automobilom te čak koristi pojedine zajedničke materijale i boje.

Titansko kućište je u klasičnom Carrera stilu sa promjerom od 43mm i mat crnom bojom. Neki elementi sata su dizajnirani na uzoru automobila, poput krunice koja ima oblik automobilske gume ili kronograf pušera oblikovanih u obliku klipova motora. Brojčanik je napravljen u dva dijela. Centralni dio je od safirnog stakla i djelomično pokazuje unutrašnjost mehanizma te male brojčanike datuma. Vanjski dio brojčanika je napravljen od karbona sa velikim indikatorima koji jako podsjećaju na instrument ploču novog McLaren automobila. Kazaljke su mat crne boje, premazane narančastom iluminacijom radi pojačane vidljivosti.

Mehanizam koji se koristi u ovom satu je “Dubois Depraz calibre 4900” automatski Flyback kronograf. Mehanizam se sastoji od 49 rubina, ima rezervu snage od 44 sata te ima polu-peripetual kalendar (datum je potrebno samo namjestiti u Veljači). Veliki datum se nalazi ispod indikatora “O” a mjesec je prikazan na poziciji “4:30h”. Kronograf mehanizam također posjeduje “Flyback” mogućnost, što znači da je moguće resetirati kronograf i automatski ga ponovo pokrenuti.

Kožni remen je crne boje u kombinaciji sa narančastim šavovima i uzorkom na sredini koji je također korišten na sjedalima novog McLaren modela.

Ovaj TAG Heuer je limitiran na 1000 komada a očekivana cijena je $13.000


There is 1 comment

Add yours

Post a new comment