Hublot-King-Power-Tourbillon-Senna-001-HD

HUBLOT King Power & Tourbillon Ayrton Senna

Povodom 50 godišnjice rođendana jednog od najboljih vozača Formule 1, Hublot je izdao dva limited edition modela koji nose naziv Ayrton Senna.  Prvi model je prikazan na slici iznad, a puni naziv ovog modela je Hublot King Power Tourbillon Ayrton Senna. Ovaj model je napravljen u samo 10 komada i svaki pojedini model dolazi sa individualnom ugraviranom slikom Ayrtona Senne na poleđini sata. Na poleđini je uz sliku i laserski ugraviran datum i mjesto pojedinog događaja kojeg opisuje slika.

Pošto se radi o satu koji vuče korijene iz Formule 1, za očekivati je da je kućište u potpunosti napravljeno od karbona (48mm promjer). Jedan od jako zanimljivih detalja je luneta od keramike koja izgleda kao disk kočnica bolida Formule 1. Brojčanik je pomalo kompliciran, u tipičnom Hublot stilu, ponajviše jer otkriva unutrašnjost mehanizma i tourbillon komplikaciju. Na brojčaniku se nalazi i potpis “Ayrton Senna” pisan žutom bojom. Satni indikatori i kazaljke su premazani iluminacijskom bojom a mehanizam koji kuca u ovom Hublot-u je “Caliber HUB 6300”.  Radi se o column-wheel krononografu sa tourbillon komplikacijom napravljenim od 269 komponenata i ima rezervu snage od čak 120 sati. Indikator rezerve snage je prikazan kao mjerač broja okretaja i nalazi se na poziciji “9h”. Sat dolazi sa žutim gumenim remenom i titanskom kopčom te je vodootporan do 100 metara.

Sljedeći model na slici nosi naziv Hublot King Power Ayrton Senna. Radi se o jako sličnom modelu opisanom iznad, također od kućišta napravljenog u potpunosti od karbona. Najveća razlika je u mehanizmu, što se može i zaključiti pogledom na brojčanik . Na poziciji “6h” nalazi se indikator rezerve snage napravljen u stilu brojača okretaja u bolidima Formule 1, a na poziciji “3h” se nalazi 30 minutni brojač za kronograf. Mehanizam koji se nalazi u ovom modelu je Hublot “Calibre HUB 4247” te su mu glavne karakteristike kronograf, split second i indikator rezerve snage. Mehanizam je napravljen od 293 komponente, ima 31 rubin i rezervu snage od 42 sata.

Sat ima čak tri pušera. Gornji, na poziciji “2h” služi za pokretanje kronografa, donji, na poziciji “4h” služi za resetiranje kronografa a pušer na poziciji “7h” služi za slit-second, odnosno pokretanje druge kazaljke kronografa.Oba modela dolaze sa gumenim remenima koji su presvučeni vatrootpornim Nomex materijalom kakav se koristi za izradu odijela za vozače Formule 1.

Cijena sata? Ne želite znati…  🙂


There are no comments

Add yours