Heuer Carrera Mikrograph

Pet godina nakon revolucionarnog Calibre 360 Chronograph-a, Tag Heuer nam predstavlja prvi automatik sat sa kronografom dovoljno preciznim da može mjeriti i do stotinku sekunde. Ovo remek djelo od sata inspirirano je vintage Heuer satovima te je u potpunosti dizajniran, patentiran i razvijen u La Chaux-De-Fonds, “TAG Heuer Haute Horlogerie” radionici gdje je razvijen i popularni Monaco V4.

Dizajn brojčanika je klasičan, sa vrlo diskretnim datumom na “6h”. Na vanjskom rubu dominira skala obojena bijelom bojom koja služi za mjerenje vremena do stotinke sekunde. Centralna kazaljka plave boje je glavna kazaljka kronografa koja u jednoj sekundi napravi puni okret oko brojčanika. Kako bi omogućio takvu preciznost mehanizma, Tag Heuer je integrirao dvije nemirnice u mehanizam ukomponiran sa transmisijskim sustavom kako bi bilo moguće pokrenuti kronograf bez inteferencije glavnog mjerenja vremena. Kronograf nemirnica oscilira na 50Hz, točnije na 360.000 vibracija po satu sa rezervom snage od 90 minuta. Glavni mehanizam je COSC certificiran, radi na  4Hz ili 28.800 vibracija po satu te ima rezervu snage od 42 sata. Safirno staklo na zadnjem poklopcu omogućuje pogled na predivno dizajniran i sofisticiran mehanizam sa “dva srca” ukomponiran u atraktivnu crnu boju i Côte de Genève završni finiš.

Za razliku od klasičnih satova sa kronografom, rezerva snage nije ovisna o radu kronografa. Pošto sat koristi dvije glavne opruge, svaka od njih je rezervirana za pojedine funkcije mehanizma. Kako rotor oscilira prilikom nošenja sata, navija glavnu oprugu glavnog mehanizma. Navijanje opruge za kronograf se obavlja ručno, putem krunice. Zanimljivo je da navijanjem opruge kronografa automatski se navija i opruga glavnog mehanizma. Rezerva snage kronografa je prikazana na brojčaniku, točnije na poziciji “12h”. Na poziciji “3h” skala prikazuje izmjerene minute kronografa, dok se na poziciji “3h” nalaze izmjerene sekunde.


There is 1 comment

Add yours

Post a new comment