30418

Tag Heuer Monaco Twenty Four

Tag Heuer Monaco je jedan od najpoznatijih „Blockbuster“ satova koji svoju popularnost može zahvaliti pojavom u filmu Le Mans sa Steve McQueen–om u glavnoj ulozi. Tokom godina ovaj model je zadržao svoj klasičan oblik i funkcije te bezvremenski dizajn. Najnovija verzija ovog modela prati tu filozofiju ali ju upotpunjuje najnovijom tehnologijom izrade u kombinaciji sa high-tech materijalima.

Ovaj model je prvi puta predstavljen na Basel sajmu 2009. godine i od početka se dizajn pokazao kao revolucionaran. Boje i pojedini detalji jasno uočavaju da je sat napravljen na uzoru sportskih automobila i utrka.  Mehanizam koji pokreče ovaj vrhunski ručni sat je Tag heuerov Calibre 36 koji kuca na 36.000 vibracija po satu. Jedna od inovativnosti ovog mehanizma su „shock absorberi“ koji drže mehanizam, napravljeni na uzoru na amortizere u sportskim automobilima te omogućuju dodatnu otpornost mehanizma na vibracije i udarce. Četiri takva „amortizera“ drže mehanizam te daju iluziju da mehanizam lebdi unutar kučiša.

Brojčanik je napravljen u klasičnom „Monaco“ stilu, sa dva sub-diala koji dizajnom liče na instrumente iz Porsche-a 917K a boje koje su prisutne na brojčaniku su identične boje Gulf Livery Porsche-a kojeg je vozio Steve McQueen u filmu Le Mans.

Predimenzionirani broj „24“ koji se nalazi na vrhu brojčanika odaje počast najpoznatijoj utrci na svijetu- 24 sata Le Mans-a. Kućište mjeri 40.5mm i napravljeno je od posebne titanske legure koja je iznimno otporna i ima posebnu „gun metal“ crnu boju.

Posebno oblikovano safirno kućište se nalazi na obje strane sata kako bi omogućavao pogled na sofisticirani Calibre 36 mehanizam. Oba safirna stakla imaju obostrane antireflektivne premaze. Sat dolazi sa klasičnim kožnim remenom od aligatorske kože te titanskom kopčom.


There are no comments

Add yours