IWC Portofino Dual Time

Na SIHH sajmu ove godine predstavljena je IWC Portofino kolekcija satova. Nova kolekcija se sastoji od četiri modela, i to: Portofino Hand-Wound Eight DaysPortofino Dual TimePortofino Chronograph i Portofino Automatic.

Model prikazan na slikama je Portofino Dual Time, klasičan IWC model koji ima Dual Time komplikaciju (popularniji naziv je GMT) koji omogućuje praćenje dvije vremenske zone istovremeno. Mehanizam koji omogućuje ovu komplikaciju je novi 64710 kalibar koji je napravljen za IWC od strane MHVF-a (Manufacture Horlogère ValFleurier).

24 satni mali brojčanik, koji se diskretno nalazi na gornjoj strani brojčanika prikazuje vrijeme u drugoj vremenskoj zoni neovisno o vremenu prikazanom na glavnom brojčaniku. Crvena kazaljka napravi puni okret na brojčaniku u 24 sata, a male brojke oko brojčanika prikazuju vrijeme od 0-24h. Detaljnim pogledom na mali brojčanik uočljivo je da je podijeljen na dva djela. Donja polovica koja ima nešto svjetliju boju prikazuje vrijeme od 06 do 18h, a gornja polovica od 18 do 06h je tamnije boje.

Lokalno vrijeme prikazano je sa klasičnom minutnom i satnom kazaljkom na glavnom brojčaniku.  Postavljanjem krunice u poziciju „1“ moguće je pomicati satnu kazaljku u inkrementima od jednog sata neovisno o minutnoj kazaljci. Ukoliko u procesu postavljanja, satna kazaljka pređe 24 sata, datum se automatski povećava ili smanjuje u skladu sa pozicijom kazaljke . Prilikom postavljanja satne kazaljke mehanizam se ne zaustavlja, niti se pomiče minutna ili sekundna kazaljka. Ukoliko je potrebno postaviti minutnu ili sekundnu kazaljku dovoljno je krunicu postaviti u poziciju „2“.

IWC kalibar 64710 je napravljen najnovijom tehnologijom i koristi egzotične materijale poput sintetičkih rubina u kombinaciji sa cirkonij-oksidom. Mehanizam kuca na 28.800 otkucaja u satu a dvije glavne opruge omogućuju neprekidni rad mehanizma od 72 sata.

Mehanizam se nalazi u tipično elegantnom kućištu koje mjeri 45mm u promjeru. Portofino Dual Time je dostupan u vrhunskom kućištu od crvenog zlata sa crnim brojčanikom i kazaljkama od čistog zlata ili u kućištu od nehrđajućeg čelika u kombinaciji sa crnim ili srebrnim brojčanikom. Safirno staklo sa premazano antireflektivnim premazom kako bi poboljšavalo vidljivost u svim uvjetima. Sat dolazi sa vrhunskim kožnim remenom kojeg potpisuje proizvođač Santoni, talijanski proizvođač cipela.


There are no comments

Add yours